След особено предизвикателен сезон на затъмненията, който се припокрива с ретрограден Меркурий, всички ние жадуваме за по-незначително астрологично „време“. Така че, може да ви е неприятно да чуете, че има още едно обратно завъртане, ретрограден Сатурн, който идва по пътя ни само един ден след като Меркурий става директен.

За щастие обаче, не е нужно да се паникьосвате твърде много, това е супер бавно движещ се транзит с ефекти, които не са толкова очевидни като тези на ретроградния Меркурий, например. И все пак на Сатурн, планетата на ограниченията, упоритата работа и ангажиментите, си струва да обърнем внимание, тъй като ще предложи възможност да разсъждавате, преразглеждате и преструктурирате всички основни аспекти от живота си. Сатурн има за цел да ви научи уроци, които в крайна сметка ще доведат до нови основи, граници и ангажименти, които ви служат още по-добре.

Започвайки от 4 юни и продължавайки до 22 октомври, ретроградността на Сатурн във Водолей може да се използва като гориво за укрепване на вашите взаимоотношения и за поставяне на здрави граници.

Ето всички подробности за Сатурн, какво означава, когато е ретрограен и какво всеки, и по-специално четири зодиакални знака, трябва да знаят, за да се възползват максимално от следващите четири месеца и половина.

Как функционира Сатурн във вашата карта

Точно както вашият лунен знак характеризира как се подхранвате и искате да бъдете обичани, а вашият Марс показва как предприемате действия, вашият натален Сатурн оцветява начина, по който поставяте граници, видовете ограничения, с които ще се сблъскате в живота си, и област от живота, в която може да се нуждаете от повече дисциплина.

Какво означава, когато Сатурн е ретрограден

Трансперсонална външна планета, която се движи бавно и е свързана със социални модели и тенденции, Сатурн прекарва около две години и половина в знак. Когато Сатурн е директен във Водолей (какъвто е в момента), той ни подтиква да бъдем малко по-съзнателни за работата, която трябва да вършим като членове на нашата общност. Водолеят е известен с фокуса си върху хуманитарните каузи и, като управител на единадесети дом на групите, въздушният знак насочва към това, което е най-добро за колектива срещу индивида.

На лично ниво, когато Сатурн е директен, може да почувствате ефектите му по по-външно очевиден начин. Например, може да се наложи да поемете повече отговорност в работата или да почувствате, че сте тествани за това как поставяте граници с близките си хора.

Кой най-много ще почувства ретрограден Сатурн през 2022 г.

Тъй като Сатурн преминава през Водолей от края на 2020 г., знаците, най-силно засегнати от всичко, което прави, са фиксираните. Това са Водолей, Телец, Лъв и Скорпион. Ще бъдете особено повлияни от този обратен завой, ако случайно имате фиксирано разположение на знаците, което означава не само вашето слънце, но и вашата луна, Меркурий, Венера, Марс или изгряващ знак.

В този случай ретроградният Сатурн може да ви поднесе уроци, през които вече сте преминавали, за да разбере дали сте ги усвоили. Така, може да си мислите, че сте се справили с нещо, но да ви се наложи да му обърнете внимание отново и с нов поглед.

Когато Сатурн е ретрограден, ефектите му стават по-вътрешни. Ще се почувствате принудени да се обърнете към себе си и да стигнете до дъното на всички дълбоко вкоренени страхове, които ви пречат да се ангажирате с определен път в живота, независимо дали става въпрос за връзка, работа или грижа за себе си. Това също може да ви подтикне да разсъждавате върху ограниченията, границите и ангажиментите, които сте срещнали, докато Сатурн се движи напред. И ако нещо трябва да се промени, тази ретроградна фаза е прекрасна възможност да направите корекции.

Как да се възползвате максимално от този ретрограден Сатурн?

По време на ретроградната фаза на Сатурн може да ви се стори, че сте отново в училище. Ще се сблъсквате с нови и нови уроци постоянно. Но едно нещо, което може да помогне, е осъзнаването, че няма „правилен“ отговор. Сатурн, подобно на знака, който управлява, Козирогът, Морската коза, цели да ни изправи пред планини, които трябва да изкачим, за да открием нова сила в себе си. Но стига да полагате усилия и да правите всичко възможно, за да се справите с работата, която планетата иска от вас, ще бъдете възнаградени с личностно израстване, зрялост и здрава нова основа, която може да ви помогне да постигнете най-големите си мечти.