Костинбродският славей, кралят на поп-фолка - това са все прозвища на едно от явленията в родния поп фолк, Азис. Но се оказва, че той спокойно може да се окичи и с друга титла - "Кралят на пълнените чушки". Редактор: Петя Иванова Ако не вярвате, пригответе ги по неговата рецепта и ще си оближете пръстите! Той я сподели с почитателите си в Инстаграм и от тогава насам комплиментите и суперлативите не секват!

За последно Азис показа как ги приготвя за рождения ден на дъщеря си, Рая, която навърши 18, а с крайния резултат почерпи не кого да е, а своята капризна колежка Емануела.

Ето какви продукти са ви необходими за Уникалните пълнени чушки на Азис :  

Продукти:

чушки за пълнене - червени или зелени, около 10-тина броя

1 кг кайма

2 шепи ориз

1 глава лук връзка зелен лук

1 консерва домати (половината за сместа за пълнене, останалото - за соса)

черен пипер

червен лют пипер

сол чубрица

За соса:

3 жълтъка 150 гр.

прясно мляко

3 с.л. брашно

1 с.л. разтопено масло

Приготвяне:

Отрежете крайчето на чушките и ги надупчите с виличка на няколко места. Смесете продуктите за плънката: към каймата добавете нарязаните ситно стар и пресен лук, измития ориз, подправките и половин консерва домати. Напълнете чушките и ги подредете в подходяща тенджера. Налейте вода, колкото да ги покрие. Изсипете вътре другата половина от доматената консерва.

Оставете чушките да врат 30- 40 мин. Изключете котлона. Отделете 1 водна чаша от бульона и оставете да изстине. Добавете в изстиналия бульон брашното и бъркайте с вилица или бъркалка, докато стане на гладка кашичка. Смесете жълтъците и прясното мляко, след това ги съберате с кашичката от бульона, добавяйки и маслото. Върнете сместа в тенджерата за 1 минутка, да кипне само.