Хороскопът за Риби за декември 2023 г. обещава изпълнението на всички желания. Положените усилия започват да дават резултат, можете да разчитате на увеличение на заплатата или на изплащане на годишен бонус. Време е да се поглезите със сладки дреболии. През месеца на Стрелеца настроението ще бъде добро, причината за това е мощният прилив на енергия. Рибите могат да си поставят амбициозни цели, без да се колебаят. Няма ограничения, а и не може да има, ще се окаже, че ще изпълнят всичко планирано. Най-критичният момент е Студеното пълнолуние през декември, когато емоционалното състояние става нестабилно. Изблиците на ревност и агресия могат да доведат до раздяла. Рибите трябва да потушат семейните кавги, макар и в ущърб на своите интереси.

Кариерните амбиции в първите дни на декември ще излязат на преден план, въпреки че в други области на живота ще цари забележимо оживление. Може да се наложи да продължите обучението си или да се преквалифицирате. Хороскопът за Риби съветва да не отлагате този въпрос за неопределено време. Едва ли ще можете да работите ползотворно без специални знания, съществува риск да загубите мястото си. Тъй като под влиянието на Венера във Везни естетическият светоглед променя възприемането на живота, Рибите ще се опитат да игнорират негативното. Не възприемайте желанието да навлезете в света на илюзиите като слабост. Всеки контакт с красивото изпълва с радост и дава сили за постигане на целите. Можете да черпите вдъхновение от фантазиите си или от работата на други хора.

Средата на месеца е най-подходяща за пътувания: нещата са се успокоили, настроението е почти новогодишно. Изведнъж се оказва, че има твърде много свободно време, трябва да се заемете с нещо. Общият хороскоп за Риби за декември 2023 г. предлага да отидете на екскурзия до местата от детството. Не се знае кога отново ще се появи такава добра възможност за почивка на душата. Намесата на Меркурий в Козирог ще постави всичко на мястото му, като подчертае силните и слабите страни. Само от самите Риби зависи колко благоприятно ще се развие животът им. Ако вълнението вълнува кръвта и искате промени, има сигурен начин да изхвърлите енергията - смяна на имиджа. В очакване на пролетта е полезно да преразгледате козметичната си чанта и гардероба си.

Очакването на магия ще освети последните дни на декември, като добави нотка на загадъчност към случващото се. Не се обвинявайте за фантазиите си, годината е минала, време е да направите равносметка и да получите награда за усилията си. Хороскопът за декември за Риби препоръчва да се забавлявате. Богато подредена трапеза, луксозен тоалет - ако не сега, то кога? Що се отнася до внезапните събития, при Марс в Стрелец вероятността от инциденти се увеличава. За тревожните Риби всяко отклонение от графика е стресиращо, затова трябва да действате по доказан начин. Сред обичайните методи, които облекчават паниката, ароматерапията заема специално място. Препоръчително е да държите под ръка масла от босилек и маточина.