Съсипани родители споделиха сърцераздирателни снимки, на които прегръщат мъртвородената си дъщеричка, която умира в утробата от мистериозно заболяване.

Няколко дни след термина ѝ, 37-годишната Мария Гренан забелязва, че първото ѝ дете не мърда. Тя казва на съпруга си Стюарт и бъдещите родители веднага отиват в болница. Там научават съкрушаващата новина – тяхната неродена дъщеричка Маги е починала вследствие на неизвестна болест.

Двойката казва, че най-тежко за тях било да чуят, че в съседната стая друга жена ражда съвсем здраво бебе, затова решават да съберат средства за шумоизолирана стая в местната болница. Стаята ще позволи на родителите на мъртвородени деца да се простят с рожбите си на спокойствие.

„Беше съкрушаващо", казва Мария. "Беше истински шок за нас, изобщо не бяхме подготвени за нещо подобно. Не мога да опиша с думи празнотата, и болката, и любовта, които изпитваме. Но обичаме Маги и се надяваме в нейна чест да превърнем трагедията в нещо положително.

„Нашето малко ангелче Маги беше съвършена, затова ни е толкова трудно да разберем защо се случи всички това. Никога преди не бяхме изпитвали такава любов и никога няма да я забравим!“

След израждането на Маги двойката е преместена в друга стая, където чува как се ражда друго бебе: „Това беше най-красивият звук, но в същото време беше толкова съсипващ за нас двамата“, казва Мария.

Оказва се, че в болницата има шумоизолирана стая, в която двойките могат да скърбят, но в онзи момент е заета и Мария и Стюарт са пратени да изчакат в обикновена стая.

По-късно са преместени и в стаята, където могат да скърбят необезпокоявани. „Отнесоха се много внимателно с нас. Имахме лична градина, можеше да ни посети всеки и по всяко време. В тази стая успяхме да прекараме много безценни мигове с нашата красива дъщеря – изкъпахме я, облякохме я, успяхме да запознаем приятелите и семействата си с нея. Ако тази стая не съществуваше, сега нямаше да сме толкова силни. За съжаление, нашата трагедия не е рядкост, затова болницата има нужда от втора стая.“

От болницата уверяват, че ако кампанията на Мария и Стюарт събере нужните средства, ще бъде изградена втора такава стая, която ще даде възможността на родителите да се сбогуват с бебетата си.