Изключително лесна и вкусна рецепта, подходяща и за привържениците на вегетарианската кухня.
Необходими продукти:
- 250гр кускус
- 1 средноголям патладжан
- 1 тиквичка
- 1 средно голяма глава червен лук
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 10-15 чери доматчета
- сол
- босилек
- черен пипер
- зехтин
- сока от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци на кубчета с големина 1 см, с изключение на чери доматите - тях нарежете на четири. Сложете зеленчуците в тава и овкусете със зехтин, сол, черен пипер и босилек (в случая е използван сух) на вкус. Разбъркайте добре и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Докато се пекат зеленчуците пригответе кускуса, съобразно инструкциите на опаковката. След като зеленчуците поизстинат, добавете ги към кускуса и разбъркайте внимателно. Овкусете с лимонов сок и зехтин.