За основното си постижение в живота си актрисата смята щастливия си брак и здравите семейни отношения. И така успява да запази мира и хармонията.

Красивата Салма Хайек е намерила личното си щастие по-късно от другите жени. Тя била на 41, когато отпразнувала годежа си с милиардера Франсоа-Анри Пино и родила дъщеря им Валентина. Мъжът вече имал наследници, но за Салма момичето било първородното ѝ дете.

Две години по-късно двойката се жени, въпреки че преди това Салма успяла да развали годежа. Но изглежда, всички недоразумения между бъдещите съпрузи били уредени. Оттогава Хайек и Пино са рядък пример за идеална двойка.

Ето как успели да изградят такава връзка: „Когато някой от нас сбърка, никога не търсим виновен. Концентрираме се изцяло върху това как да решим проблема. Не откриваме защо се е случило това или чия е грешката. Никой не поставя другия в лоша светлина и не прехвърля отговорност. Насочваме цялата си енергия към решаването на проблема“, признава Салма веднъж в интервю.

Е, в това семейство определено важи „един за всички, всички за един“! А такъв благороден и разумен подход си струва да се приложи и от други двойки.