Амбър Хърд е подала документи за развод с холивудската звезда Джони Дап, съобщиха световните медии.

Тя е отправила своето искане в съда само три дни след смъртта на майката на Деп. Като мотив актрисата е посочила "непреодолими разногласия".

Джони и Амбър сключиха брак на Бахамите миналата година и останаха женени в продължение на само 15 месеца. Вече стана ясно и, че преди сватбата двамата не са подписвали предбрачно споразумение и актрисата иска издръжка. Състоянието на актьора възлиза на 400 милиона долара и според източници запознати с развода, той вече е наел адвокати, които се опитват да направят всичко възможно Амбър да не се добере до неговите средства. 

Майката на Джони Деп Бети Сю почина на 20 май, а медиите вече разпространиха информацията, че тя никак не е одобрявала съпругата на своя син. Бети смятала, че Амбър не се държи добре с Деп и го използва само и единствено заради неговите пари. 

Последният път, когато видяхме съпрузите заедно, беше в клип, в който те се извиниха, че са нарушили законите в Австралия, като са внесли на континента две кучета - йоркширски териери, без да уведоми ветеринарните власти.