Оказва се, че между астрологическите системи на Изтока и Запада има определена връзка. По този начин всеки знак от зодиака съответства на едно или друго животно от китайския хороскоп. Китайците вярват, че месецът на раждане на жената може да каже много за нейната съдба.
Нека да проверим! Намерете своя месец и разберете нещо ново за себе си:

Януари (месец на Бика)

Жените, родени през януари, се отличават с невероятна твърдост на характера и силна воля. Те не само лесно преодоляват трудностите, но и будят всеобщо възхищение. Животът на жените, родени през през месеца на бика, преминава в изобилие.

Кризисни години: 3, 8, 80 години.

Февруари (месец на Тигъра)

Тигриците се отличават с искрен, прям характер и способност за саможертва. Жените, родени през месеца на тигъра, притежават голяма упоритост и воля за победа. Те се радват на симпатиите и подкрепата на другите, а животът им е винаги разнообразен.

Кризисни години: 40, 59, 70 години.

Март (месец на Заека)

Тези жени са умни и непосредствени, често се омъжват за благородни или заможни хора. Околните са готови доброволно да им помагат или просто да им служат. Ако жената, родена в месеца на заека, успее да преодолее своята нерешителност, тя може да постигне значителни висоти в кариерата си.

Кризисни години: 5, 80 години.

Април (месеца на Дракона)

Жените, родени в месеца на дракона, са много импулсивни и страстни. Те трябва да бъдат внимателни в годините, които са кратни на девет (9, 18, 27 ...), но на 45 ще бъдат много щастливи. Уви, след 47 години може да се излъжат и да направят нещо лошо или необмислено.

Кризисни години: 67, 80 години.

Май (месец на Змията)

Жените, родени в месеца на змията, винаги ще бъдат заобиколени от грижите на своите близки. До тринадесет години са възможни чести пътувания, приключения и дори болести, но след това животът им ще бъде тих и спокоен.

Кризисни години: 35, 60, 70, 80 години.

Юни (месец на Коня)

Жената, родена през месеца на коня, е разглезена, капризна и много умна. През целия си живот тя се радва на голям успех при мъжете. Получава лесно, всичко което иска, включително слава и богатство.

Кризисни години: 8, 60, 90 години.

Юли (месец на Овцата)

Жените, родени в месеца на овцата, са сложни, необичайни и многостранни. Те имат дълъг житейски път, проницателни, находчиви и остроумни са. Главният им принцип е свободата. Ако такава жена прави добро, няма да знае какво е недоимък до дълбока старост.

Кризисни години: 47, 50, 60, 80 години.

Август (месец на Маймуната)

Родените през месеца на маймуната нямат нужда от нищо. Бракът на тези жени обикновено е само един. Животът им е пълен с интересни емоции, а спокойствието идва едва след 50-годишната им възраст. Възможно е на 53 - жената, родена през месеца на маймуната, да преживее голяма скръб. 60-те години са най-важната възраст: ще стане известна или богата.

Кризисни години: 28, 32, 60, 85 години.

Септември (месец на Петела)

Ум и целеустременост - това са основните черти в характера на жените, родени през месеца на петела. Благодарение на тези качества, тези дами ги очаква охолен живот, а най-благоприятният период е след 33-те им години.

Кризисни години: 19, 70, 90 години.

Октомври (месец на Кучето)

Родените през месеца на кучето жени се отличават с вярност и доброта. Такава жена е късметлийка, включително и в постигането на богатство. На 18 години е възможно да преживее сериозно заболяване. Но в зряла възраст ще може да стане собственик на елитен недвижим имот или голямо предприятие.

Кризисни години: 50, 60 години.

Ноември (месец на Глигана)

Жената, родена в месеца на глигана, е много грижовна дъщеря. Тя има голям успех сред мъжете. На 30 и 40 години ѝ се дава голям шанс да забогатее.

Кризисни години: 33, 53, 60, 90 години.

Декември (месец на Плъха)

Жената, която е родена през месеца на плъха се отличава с целомъдрие, чистота на мислите и мечтателност. Най-вероятно тя ще се омъжи за благороден човек, който ще я цени и глези по всякакъв начин.

Кризисни години: 30, 40, 60, 70 години.