Фитнес моделът Сара Стейдж, която стана известна с перфектната си фигура и плочки, дори докато беше бременна, се радва на второ отроче.

Малкият Лоуган вече е част от семейството. Тя вече е в ситуация, характерна за всички жени с повече от едно дете – разделят сърцето си на две. Скоро тя сподели текст, който отдавна се разпространява в социалните мрежи, но не губи силата си. Неговата авторка е неизвестна, но въпреки това докосва дълбоко. 

„Докато се разхождахме, твоята 2-годишна ръка стискаше моята. Винаги усещах вълшебната връзка между нас. Внезапно усетих ритане в корема, което ми напомни, че времето ни сами е ограничено. Запитах се: „Как е възможно да обикна друго дете по същия начин?“.

Тогава той се роди. Гледах те. Виждах как трябва да ме споделяш с някой друг, както никога досега. Сякаш негласно ми казваше: „Обичай само мен!“. Чувах се как ти отговарям: „Не мога“. Знаех, че не мога. Виждах новороденото ни бебе почти като разрушител на онази вълшебна връзка, която беше само наша. Онази, която никога нямаше да имаме повече. Започвах да усещам колко съм запленена от новото малко същество. Чувствах се виновна заради това. Страхувах се да ти покажа, че се наслаждавам на времето с него. Мислех, че така те предавам! Дните минаваха, а ние преминахме към нов режим. Моментите, в които бяхме само двамата, избледняха бързо. Но нещо друго замести онези мигове, които споделяхме сами. Вече бяхме трима.

Виждах как любовта между вас двамата нараства. Виждах как се гледате, как се докосвате. Виждах как той те очарова – нещо, което вече беше направил с мен. Виждах също как се вълнуваш за всяко малко, ново нещо, което се случваше. Започнах да осъзнавам, че не съм отнела нищо от теб. Напротив – бях ти дарила нещо ценно. Спрях да се страхувам да изразявам любовта си и към двамата. Тя е различна, защото вие сте различни, но има еднаква сила. Най-накрая получих отговор на въпроса си.

Мога да обичам друго дете точно толкова, колкото и теб. Знам, че можеш да делиш времето ни, но знам, че никога няма да го направиш с обичта ми към теб. Знай, че има достатъчно и за двама ви!“.

Когато се роди второто ви дете, ще осъзнаете как преоткривате по-голямото. И ще се влюбите още повече. В начина, по който гледа братчето или сестричето си, как го обгрижва и пази. Гордостта, която ще изпитате е безгранична. Това е едно малко чудо. Знайте, че ще се роди една нова любов - братската. Тя е по-специална от всичко друго и всеки, който се радва на брат или сестра ще го потвърди.

Историята не свършва тук... продължава я самата Сара Стейдж.

„В момента, в който прегърнете бебето си за първи път, никога повече няма да сте същата. Може би ще мислите за времето, когато сте имали свободата да правите каквото поискате. За дните, в които не сте се тревожели за нищо. Ще разберете какво значи умора (наистина), а дните ще минават едни и същи. Изпълнени с хранене, сменяне на памперси, малки победи, борби, дрямка или липсва на такава. Но не забравяйте! Ще дойде момент, когато ще бъде за последен път. Онзи момент, когато ще нахраните бебето си за последен път, когато ще заспи върху вас за последен път, когато ще го носите спящо на ръце за последен път. Ще дойде ден, когато ще го прегръщате по друг начин – нов. И онези мигове никога, никога няма да се върнат. Една вечер просто ще го изкъпете, а на следващата вече ще се справя само. Ще държи ръката ви, докато пресича, а съвсем скоро няма да я хване повече. Ще ви целуне за училище, а на другата сутрин вече ще ви подминава, защото бърза за някъде.

Работата е там, че вие няма да знаете, че е така, докато всичко това не изчезне. И дори тогава ще ви е нужно време да осъзнаете, че го няма. Не забравяйте това. Живейте в миговете си с децата, защото някой ден ще мечтаете за „още един последен път“...“.

Скъпи родители, колкото и банална да ви се стори тази фраза в нея се крие важна истина: „Не ме отлагай за после. После може да ме няма!“.

Радвайте се на децата с всичките главоболия които ви създават и вълшебствата, които ви носят. Един ден ще мечтаете това време да се върне.