На всички ни се е случвало, подминаваме заглавията свързани с конфликти, атентати, размирици и продължаваме да скролваме, опитвайки се да не обръщаме внимание на негативността, болката и безсмислеността на войната.

Снимката на малко окървавено момченце, обаче не може да остави никого безразличен. Това е истинската цена, която светът ежедневно заплаща за жестокостта си. 

5-годишният Омран Дакнийш е объркан, ранен и в състояние на истински шок опипва главичката си, за да открие там кръв. Кадрите са от Алепо, сирийският град разкъсван от цивилната война в страна. 

Медиите разпространиха и видеоклип, който още по-ясно показва трагедията на този град.

Тези кадри със сигурност са ви натъжили и са ви накарали да се замислите. Истината е, че светът спешно се нуждае от промяна и тя трябва да започне във всеки от нас. Обичайте себе си, за да се отвори сърцето ви за всеки, до когото се докоснете. Океанът е създаден от множество мънички капки, пясъчните пустини от мънички прашинки, колективното съзнание - от мислите и постъпките на всички нас. Бъдете промяната, която искате да видите в света, за да няма повече детски плач, жестокост и несправедливост.