Началникът Скорпион е обект или на голяма любов и възхищение, или на искрена омраза. Така или иначе обаче на него му е все едно! Понякога справедлив, друг път въжеиграч, той поставя на изпитание онези, които се опитват да го разберат. Има завиден апетит както за работа, така и за мързелуване, управлява с твърда ръка, очаква пълно подчинение и успява изключително умело да ви принуди да го следвате. Внимание: той е способен да ви използва най-безогледно.

Този началник обикновено следва рутината, с малки отклонения, продиктувани от неговата интуиция. Впрочем силното шесто чувство е характерно за всички водни знаци – Скорпион, Риби и Водолей. Но при Скорпионите надделяват установените навици и привързаността към статуквото.

С този началник ще живеете опасно, но никога няма да вегетирате. Ако не се адаптирате към неговия маниер на работа, няма да се поколебае да ви изрита. В обратния случай, обаче, можете да очаквате материална и морална подкрепа. Скорпионът държи на положението си в обществото. Безскрупулен, той ще направи всичко възможно да се задържи на върха. Така че понякога ще ви се налага да си затваряте очите.

Скорпионът е знакът на прераждането. Затова, макар и рядко, вашият началник може да бъде осенен от внезапно просветление и да поеме по пътя на абсолютната добродетел в бизнеса и професионалните дела. Подобно просветление обаче е доста рядко явление!

Не се опитвайте да измамите Скорпиона. Той задължително ще разбере. Не си въобразявайте също, че можете да го накарате да промени решението, което вече е взел. Той държи на своето мнение и го отстоява с увереност и целеустременост.

Като повечето силни, склонни към агресия характери и Скорпионите изпадат в депресивни настроения. При този знак те могат дори да деградират в меланхолия. В такива случаи най-здравословно е да го оставите на мира. Ако не сте способен на това (което не е изключено предвид изключителната притегателна сила, която представителите на този знак упражняват над другите), трябва да сте подготвен за сарказъм, придружен с отровни ухапвания. Със сигурност не е лесно да постигнете одобрението на този лидер (тази термин повече подхожда на неговата природа). Ако успеете обаче, това ще е ценна победа за вас.