За едно малко момиче няма по-красива на света от мама, тя е пример за цял живот, ето защо дъщерите на „Рапунцел“ тръгват по нейните стъпки, грижейки се за коса по-дълга от метър. 
 
43-годишната майка се гордее с косата си, която минава дължината на собственото й тяло с дължина 1,85см. Гордата притежателка споделя, че усилено полага грижи, помагайки си с балсам, шампоан и четка за коса. Обяснява още, че дължината на косата й се дължи на генетично заложения й бърз растеж на косъма.  Изглежда е права, съдейки по трите й големи дъщери, чиито коси почти докосват пода. 
 
„Показах им основните грижи, които трябва да полагат за своите коси – поддръжка и хигиена. Но това далеч не е всичко. След баня трябва да отделят час за сресването, малко деца са толкова търпеливи. Има ситуации, в които косата може да застраши живота им, за това казвам, че трябва да са по-внимателни в кухнята, най-вече около печката.“ – Трябва да си наистина много търпелив и спокоен за да живееш в къща, пълна с толкова много коса! 
 
„Последният ми спомен, в който съм с къса коса е, когато бях на четири години и за пръв път стъпих в детската градина“ – споделя Ръсел, която живее в Чикаго със съпруга си и своите деца и която смело можем да наречем „Рапунцел“.