Болестта на актьора напредва, но няма лек. В същото време той се опитва да води нормален живот и близките му му помагат в това.

На 19 март 2025 г. Брус Уилис ще празнува своя юбилей - ще навърши 70 години. Феновете му отчаяно вярват, че актьорът ще доживее тази дата, но новините от роднините му стават все по-тревожни всеки месец. Наскоро източници от InTouch съобщиха, че близките на Уилис са загрижени за състоянието му и прогнозите на лекарите. Те се страхуват, че Брус може внезапно да си отиде, тъй като няма лек за болестта му и тя продължава да прогресира.

„Той рядко напуска къщата, а когато го прави, всичко е внимателно планирано. Има нужда от помощ, за да се подготви и да стигне до колата. Болестта е прогресирала до степен, в която семейството му се притеснява, че може би няма да им остане много време с Брус. Чудят се дали ще доживее 70-ата си годишнина”, разказват близки на актьора.

Също така се съобщава, че няколко медицински сестри и болногледачи постоянно дежурят в къщата на Брус Уилис, а бодигардове също работят там, тъй като напоследък към звездата е насочено много натрапчиво внимание.
„За него всичко е стабилно, което е добре в тази ситуация. Има и трудности - болезнени дни - но има и толкова много любов. И наистина ми показа, че не трябва да приемаш нито един момент за даденост и мисля, че сме най-добри приятели. Смятам, че той много се гордее с мен“, казва наскоро Талула, дъщерята на актьора от Деми Мур.

За болестта на Брус Уилис стана известно през март 2022 г., въпреки че самият актьор научава за диагнозата три години по-рано. Първият симптом на предстояща фронтотемпорална деменция бил, че паметта на актьора рязко се влошила. По време на снимки постоянно забравял репликите си, така че бил принуден да се пенсионира. Афазията е неврологично заболяване, което причинява увреждане на говора. Освен това засяга способността за четене, писане и разбиране на речта на другите хора. Най-често се развива след инсулт или в резултат на мозъчна травма.

Сега роднините на актьора се опитват да не коментират състоянието му, за да не дават повод за клюки, но някаква информация все пак е известна на журналистите. Например, съобщава се, че Уилис вече не може да чете, въпреки че обичал да го прави, а също така има затруднения с говоренето. В същото време актьорът изглежда добре: наскоро папараците го видели извън къщата му. Возел се в колата на пасажерската седалка и дори се усмихвал на минувачите.