На 7-ми март Меган Маркъл и принц Хари дадоха екслузивно интервю на Опра, в което нито една тема не беше забранена. Двойката говори открито за всичко – от задълженията си в кралското семейство до местенето извън Великобритания и новият им живот.

Интересното е, че те не са чували въпросите, които Опра има за тях, както и не са получили пари за това интервю. Видяхме много кратки откъси от него, но тонът бе ясен – истината ще бъде разкрита.

Разбира се, външният вид на Меган включваше и препратка към майката на Хари и Уилям, принцеса Даяна.

Кои бяха темите на интервюто?

Сватбата

Меган споделя, че някак е успяла да запази спокойствие и си е повтаряла, че това е за тях двамата, но всъщност цялата сватба е била за света.

Меган никога не е чела за миналото на Хари
Първата среща с кралицата

Меган споделя, че тя е един от първите членове на кралското семейство, с които се среща. Когато тя разбира, че Елизабет ще е на обяда, на който отиват, дори не се притеснява. Трябвало е да получи кратък урок по кралски етикет минути преди срещата, защото си е мислила, че няма такива официалности, щом не са пред обектива. Дюкесата споделя, че кралица Елизабет II винаги е била мила към нея и дори ѝ прави подаръци.

Тайната церемония

Двойката сключва брак дни преди официалната сватба и никой не знае за това. Те са искали малка церемония, която да не е публична.

Меган никога не е разплаквала Кейт

Имаше слух, който гласеше, че нещо такова се е случило, но е било обратното. Годината е 2018 – годината на сватбата. Кейт е била разстроена и си го изкарва на Меган, а после ѝ се извинява и дори ѝ носи цветя.

„Беше ми трудно да преглътна случилото се, защото тя ме обвиняваше за неща, които не съм направила."

Независимостта на Меган

Тя споделя, че ѝ е било трудно да не е независима, защото през всичките години тя е работила и се е грижила за себе си. В един момент всичко се обръща.

Арчи и сигурността му

Когато Меган е в последните месеци на бременността си, получава новината, че синът ѝ никога няма да има охрана. Тя се притеснява, защото макар и шансът му да стане крал да е малък, той винаги ще бъде в опасност.

Опитът за самоубийство

Дюкесата разкрива, че е обмисляла самоубийство. Трудно признава на Хари, защото знае колко много е загубил. Била е много уплашена.

За да преодолее стреса, дори говори с други членове на кралското семейство, които ѝ казват да не се свързва с някой извън двореца, защото ще изглежда зле пред хората.

Принц Хари споделя, че също е бил притеснен за съпругата си, но двамата минават и през това.

Реакцията на двореца

„Не искам да живея в страх. Не знам как ще реагират, но не можем да мълчим завинаги. Искахме да разкажем за истината."

Когато се местят в Калифорния, живеят в дома на Тайлър Пери.

Той дори им предлага своята охрана, за да се чувстват в безопасност.

Защо Меган и Хари се отказват от задълженията си?

„Ние никога не напуснахме семейството. Просто искахме да изчезнем от светлината на прожекторите. Болеше ни много, а те не искаха да помогнат. Трябваше да го направим.“ – казва Меган.

 

„Искахме да си поемем въздух. Тежестта и напрежението ни дойдоха в повече и не исках историята с майка ми да се повтори.“ – споделя Хари

Двойката посочва като основни причини липсата на подкрепа и разбиране.

„Невидимият договор“ с пресата

Хари споделя на Опра, че семейството му се страхува от таблоидите и дори има нещо като таен договор с тях, за да им споделя основни неща, които са в границите на нормалното.

Финансова сигурност

Принц Хари е взел част от парите, които майка му му оставя. Без тях е нямало да си позволят да напуснат Великобритания.

Връзката със семейството

„Редовно си говоря с баба ми. Има много над какво да работим при нашите отношения. Връзката ми с брат ми не се е променила, а той дори ме разбира, но знаете, че няма какво много да направи, щом е част от кралското семейство и наследник на трона." - казва Хари

Двойката не съжалява за нищо.