Астролог предупреди, че идват трудни времена. Ще се разгорят конфликти и ще избухнат спорове.

Съвсем скоро в небето ще се забележи уникално астрономическо явление – ще изгрее втора Луна. Необичайното зрелище може да се види от 29 септември до 25 ноември. Учените са уверени, че това събитие няма да ни повлияе по никакъв начин, но астролозите имат различна гледна точка по този въпрос. От древни времена всякакви промени в небето са били знак, предвещаващ неприятности.

„В астрологията подобни истории не са много харесвани. Всяка небесна промяна винаги се е смятала за лош и тежък знак. Освен това сега трудният период се засилва от аурата на затъмнението - на 2 октомври ще има пръстеновидно слънчево затъмнение. И то също ще повлияе. Освен това в момента е активна и сериата Saros 8 S, а тя е изключително агресивна и се свързва с раздели. Така че навлизаме в труден период“, смята астроложката Лилия Любимова.

Дори в древни времена астролозите са предвещавали неприятности, когато дискът на Слънцето е бил скрит под Луната, а съвременните им колеги също са склонни да дават лоши прогнози.

„Нивото на агресия ще започне да нараства в много области, идва време, когато ще се разгарят войни и са възможни природни бедствия. Преди това астролозите прогнозираха лоша реколта. Така че могат да се случат всякакви негативни събития, а този период ще продължи 4,5 месеца. Времената са трудни и трябва да се контролирате, да не стигате до ескалации да не правите скандали. Помнете - който владее себе си, владее света”, съветва астроложката.

Самата серия Saros 8 S също има негативна конотация – тя е знак за раздяла, загуба, тъга, завършване на нещо важно и невинаги успешно. Може да има и физически щети поради прекалено напрежение, така че намалете физическата активност.

„Опасното време ще продължи до шест месеца, тоест до следващия сезон на затъмненията. През пролетта на 2025 г. ще започне нов период на затъмнения“, предупреждава астроложката.

Какво казват учените

Втората луна е астероид, но не е лесно да се види. Това е така, защото небесното тяло е много малко, с размери само 11 метра в диаметър.

Астероидът бе открит с помощта на мощен телескоп на 7 август, когато обектът бе на разстояние 568 хиляди километра от нашата планета (малко по-далеч от Луната). Той ще стане спътник на Земята за известно време - на 29 септември ще се случи гравитационно улавяне, орбитата на астероида ще се приближи до нас. А на 25 ноември Земята "ще разхлаби хватката си" и астероидът ще се отдалечи. Но дотогава ще има време да направи почти пълна обиколка около нашата планета.