Зимата наближава, а с нея и периодът на топлите дрехи, филмовите вечери и празниците. Толкова е уютно да се сгушим с хубава книга в едната ръка и с димяща чаша вкусна напитка в другата.

И всички знаем, че именно зимата е сезонът на чая. Топлата напитка е известна със своите лечебни сили, но какво всъщност знаем за положителните страни на чая?

За да ви запознаем по-подробно, сме подготвили 7 важни причини, поради които чаят е толкова полезен:

Успокоителната сила на чая

Много изследвания сочат, че чаят действа като безопасно и естествено средство за сън. Хората, които редовно приемат топлата напитка имат по-качествен сън и се чувстват отпочинали.

Ползите от следобедния чай

От векове чаят се пие от заможните личности като средство за преодоляване на дългия период между обяда и вечерята. Вкусната напитка и лека закуска ще ни помогнат да изчакаме вечерята, без да се храним с полуфабрикати и вредни храни.

Добра физическата издръжливост

Учените откриха, че антиоксидантите в чая увеличават способността на организма да изгаря мазнините и подобрява мускулната издръжливост.

По-нисък риск от сърдечен удар

Чаят може също да помогне за предпазване от сърдечно-съдови и дегенеративни заболявания. Силата на топлата напитка и естествените съставки поддържат здравето на сърцето ни.

Чаят помага в борбата със свободните радикали

Чаят е с високо съдържание на кислородни радикални абсорбции и помагат да се унищожат свободните радикали, които могат да променят ДНК-то ни. Въпреки че телата ни са създадени да се борят със свободните радикали самостоятелно, те не са 100% ефективни и точно тук на помощ идва топлата напитка.

Лек срещу напълняване

Хората, които редовно пият чай са по-вталени в сравнение с тези, които не консумират напитката. Тя намалява риска от метаболитен синдром и ни помага да поддържаме организма си в добро състояние.

Вкусната страна на чая

Колкото и полезна напитка да е чаят, малко хора я обичат, защото я свързват с горчив вкус.

Но това не е точно така. Ahmad Tea предлага широка гама от черни, зелени, плодово-билкови и студени чайове. Те се предлагат както опаковани, така и насипни.

За да се запази вкуса и аромата на чая, Ahmad Tea са се погрижили всяко пакетче да бъде опаковано в алуминиево фолио. Така се предотвратява смесване на ароматите, запазват се всички вкусови качества и се съхранява силата на билките и плодовете.

Продуктите на Ahmad Tea са разпространени в 80 държави на 6 континента и са предпочитани в страните, които са известни с консумацията на чай и имат вековни традиции в приготвянето на топлата напитка. 

Опаковките са изработени от висококачествени материали, съдържат красиви класически английски сцени и са лесно разпознаваеми.

Сега вече няма да имаме проблем с приема на чай, защото освен полезна, тя е сладка и кокетна напитка, която ще стопли зимните ни следобеди. Няма нищо по-хубаво от това да наблюдаваме как снегът вали от топлото канапе у дома с чаша вкусен чай в ръка.