На необвързаната жена все още се гледа с лошо око. Поради това много дами решават да останат в токсични отношения, които ги правят нещастни, защото се страхуват да не бъдат сами и критикувани от другите. Но има такива, които избират да останат сами, защото са решили да отделят време за себе си, а не да имат връзка, дори ако трябва да се борят за това. Тези силни жени знаят какво искат и никога не правят компромиси, когато става въпрос за самите тях.

Ще се опитаме да разберем това на по-дълбоко ниво и ще изброим някои от причините, поради които алфа дамите често предпочитат да бъдат сами.

1. Силната жена винаги е приоритет, никога вариант

В днешно време една жена знае как да се наслаждава на собствената си компания, вместо да посвети времето си на мъж, който не го заслужава. Тя знае, че винаги трябва да бъде приоритет за мъжа и никога опция. Не е доволна от мъж, който се отнася добре, само когато иска да получи нещо от нея или това не я кара да се чувства обичана, защитена и емоционално богата.

2. Силната жена предпочита да се съсредоточи върху това да подобри себе си

Една дама може да реши да остане необвързана за определен период от време, особено ако трябва да се съсредоточи върху себе си и да се подобри. На първо място, тя оценява личния си растеж и успехът ѝ на работното място е много важен. Така че отделянето на известно време за придобиване на образователна степен или повишение е една от причините, поради които силните жени понякога се отказват да имат връзка.

3. Силната жена отказва да бъде с мъж, който не ѝ позволява да бъде себе си

Не ѝ е нужен мъж, който да ѝ каже как да се облича или да се опитва да я превърне в нещо, от което той се нуждае. Съвременните дами не се страхуват да се наслаждават на собствената си компания, а не на онези, които не ги харесват такива каквито са, включително и недостатъците им.

4. Силната жена отказва да прекарва време в лоша компания

Независимата жена предпочита да се наслаждава на добра вечеря и филм сама, отколкото с мъж, който вижда прекарването на времето си с нея като задължение, което трябва да изпълни вместо удоволствие.

5. Силната жена предпочита да спи сама, вместо да се събужда до непознат

Не се страхува да си ляга и да се събужда сама, а да се събуди една сутрин до мъж, когото вече не познава, след като си е помислила, че познава толкова добре. Мъж, който вече не е този, в когото се е влюбила или който усеща като непознат, за когото тя вече не означава нищо.

6. Силната жена не се страхува да прави грешки

Тя знае, че допускането на грешки е част от живота и че всяка такава ни учи на нещо за себе си и ни помага да се усъвършенстваме. Но никоя жена не иска да бъде с мъж, който моли за любов и внимание, или с такъв, който я мами с празни обещания и ще си остане винаги незрял.

7. Силната жена не позволява да я третират като предмет

Независимата дама не приема да бъде с мъж, който вижда само външния ѝ вид и се отнася с нея като с предмет, вместо с човек, когото да обича и желае. Тя се нуждае от мъж, който се свързва с нея, не само физически, но и душевно.

8. Силната жена има нужда от мъж, с когото може да говори за проблемите си

Не ѝ е интересно да има мъж около себе си, който да присъства само физически в техните дискусии, но я игнорира, мислейки, че това, което казва, е скучно. Мъж, който не уважава нейните идеи, мнения и нагласи, който винаги се опитва да промени мнението ѝ за това какво е правилно и кое не и с когото е невъзможно да води конструктивен разговор, не я интересува.

9. Силната жена не се страхува да плаче, а да бъде наранена от грешния мъж

Сълзите не правят една жена по-малко силна, но тя никога няма да приеме да бъде с мъж, който не се интересува и наранява чувствата ѝ. Мъж, който не се отнася с нея със същите любов и уважение, с които тя към него и който предпочита да се извинява и да дава лъжливи обещания, когато нещата се объркат, ще бъде отхвърлен.

10. Силната жена обича да бъде необвързана

Знае, че може да разчита на себе си, защото си е достатъчна. Това да е необвързана за една силна жена не означава да се чувства самотна или депресирана, а да има повече време да се посвети на себе си, на приятелите си, да пътува и да израства лично. Тя обича своята независимост и няма да се откаже от нея заради посредствен мъж.

11. Силната жена иска силен мъж

Дори силната жена има своите моменти на слабост и когато реши да сподели живота си с някого, това трябва да бъде мъж, който знае как да чете между редовете - когато силата ѝ е всичко, което показва, въпреки че се чувства счупена отвътре. Мъж, който е достатъчно смел да я обича такава каквато е, с всичките ѝ сили и слабости и който не се страхува от нейните успехи, а по-скоро я вдъхновява да бъде по-добра версия на себе си, ще спечели желаното място до нея.

А вие виждате ли себе си в някоя от точките? Какви други причини според вас карат някои жени да предпочитат да са сами?