През септември 2006 г. Стив Ъруин – Ловеца на кородили, почина на 44-годишна възраст след убождане на отровен скат. След себе си той оставя жена и две малки деца – Бинди и Робърт, които тогава са на 8 и 2 години.

Бинди, която сега е на 18, продължава завета на баща си и промотира неговата благотворителна организация, която се бори за опазването на дивата природа. А синът му Робърт, който е на 13 г., е истинско копие на баща си. Той работи в Австралийската зоологическа градина и води предаване за дивата природа по „Дискавъри Кидс“.

Тази седмица младежът беше гост в шоуто на Джими Фалън, където представи на публиката няколко любопитни животни – африкански крокодил джудже, броненосец, червеноопашата боа и два очарователни ленивеца.

От гостуването му си личи, че Робърт е поел по стъпките на баща си, отнасяйки се с ентусиазъм и грижа към животните.

„Баща ми е бил гост в същото шоу преди и наистина е прекрасно, че мога да мина по неговите стъпки“, казва Робърт на водещия. „Това е в кръвта ми, аз на практика израснах в Австралийската зоологическа градина и според мен съм най-щастливото дете на света.“

Бинди, която е била зад кулисите, за да подкрепи малкия си брат, казва, че се е просълзила, докато го е гледала: „С всеки ден той прилича все повече на татко.“

Вижте гостуването му тук: