Гуинет Полтроу е една от любимките на Холивуд. Красива, нежна и руса, тя има достъп до всеки филм, който желае. Но и актрисата, като много други, се отегчава от работата си и търси разнообразие в други проекти.

Гуинет създава фирмата Goop, в която продава артикули, които са меко казано абсурдни. И не само това. Актрисата обожава да изказва крайни мнения и да потриса почитателите си.

Представяме ви 7 от най-абсурдните скандали, свързани със звездата от "Влюбеният Шекспир".

Нефритени вагинални яйца

От многото скандали с "Goop" през годините, нефритените яйца от 2017 година може би са най-впечатляващи. През тази година марката започна да продава яйце от нефрит за 66 долара, за който твърди, че може да подобри всичко - от оргазми и хормонален дисбаланс до женска енергия, след като се постави във влагалището на жената. Гинеколозите реагираха бързо, за да предупредят жените, че яйцата всъщност могат да бъдат опасни и фирмата беше глобена със 145 000 долара.

Терапия с пчелна отрова

За първи път Гуинет спомена за терапията в интервю за "The New York Times" през 2016 година. Тя твърдеше, че ужилването от пчели ѝ е помогнало да излекува стара травма. В крайна сметка през 2018 година една жена почина след две години редовно подлагане на процедурата.

Вагинална терапия с пара

През 2015 година гинеколозите се противопоставиха на твърденията на Goop, че процедурите, известни още като "V-Steams", могат да помогнат за прочистването и балансирането на женските хормони. При този вид терапии клиентите рискуват да получат изгаряния от втора степен!

Стикерите от костюми на НАСА

През 2017 година Goop публикува статия, популяризираща скъпи лечебни стикери, за които се твърди, че са направени от същия въглероден материал, който НАСА използва за направата на скафандри. От космическата агенция излезе говорител, който категорично отхвърли тези твърдения и дори обясни, че НАСА не използва въглерод за направата на скафандри.

Водата има чувства

Ако вярвате на Гуинет, значи може да нараните чувствата на водата. През май 2014 година звездата написа, че проучвания на японския учен д-р Масура Емото твърдят, че негативното отношение променя структурата на водата. Твърдението беше прието с насмешка в научните среди.

Секс играчка за 15 000 долара

През 2016 година Гуинет публикува статия в бюлетина на Goop, посветена на секса, в което препоръча комбинация от не толкова стандартни секс играчки. Тази, която наистина привлече вниманието беше 24-каратовo дилдо за 15 000 долара. 

Свещ с аромат на вагина

Разбира се, този неотдавнашен спор е по-безобиден от скандалите на Goop от миналото, но това не попречи "This Smells Like My Vagina" да предизвика масово възмущение. Независимо какво мислите за свещта на стойност 75 долара, но тя беше разпродадена за дни.