Към всички онези мъже, които се чувстват пренебрегнати от жената до себе си. В нашето общество най-важната роля, която жената заема, е да бъде майка. Или по-скоро ние сме я поставили в нея. Чак след това – да бъде съпруга. Това е малко плашещо и има защо да му обърнем внимание. Затова и тази статия е за мъжете, които очавкват невъзможни неща от жената до себе си, докато отглежда децата ви.

Една лятна сутрин, преди изгрев слънце се приготвях да карам колело. Но малко преди да изляза реших само да се поразходя. Изобщо не се замислих какво е положението у дома и тръгнах.

На около километър и половина от нас усетих, че някой ме настига. Обърнах се и видях жена си, която караше колелото си. Беше хванала под ръка бутилка с вода и кърпа. Подаде ми ги и ме посрещна с думите, че е слушала по новините, колко ще е топло днес и се е притеснила. Взела решение да ме намери и да ми ги даде.

Тогава се влюбих се все повече в жена си! Тя е най-чудесната!

Нямах идея, че с трите деца вкъщи, първо: ще има време да гледа новини рано сутрин. Второ: не вярвах, че е забелязала, че съм тръгнал. Трето: нямам идея, как е тръгнала при положение, че дете номер 1 не се отделя от нея, дете номер 2 прави бели постоянно, а дете номер 3 изобщо не се пази! Да не говорим, че кучето ни постоянно се опитва да изяде нещо. Мислех си, че просто ще се върна изморен, а тя ще ме попита дали не съм полудял да бягам в тази жега? Но не стана така.

Тя се грижеше за мен чудесно, докато децата растяха – просто беше различен тип грижа. Нямам идея как успяваше. Децата вече са големи и дори нямаме куче в момента. Сега съм само аз...

Исками се да се обърна към всички млади и умни мъже: Дайте на жена си почивка!

Опитайте се да я разберете. Повярвайте ми, тя иска да бъде най-добрата съпруга, точно както повечето жени го искат. Но когато се налага да работи, да гледа деца и домашен любимец – няма как да се справи сама. За всичко това са нужни десет души, но съпругите ни успяват!

Ако можех да върна времето, бих бил по-състрадателен съпруг. По-разбиращ и помогащ. Имало е дни, в които е била само майка и мислех, че проблемът е в нея, защото на мен ми липсваше нещо, но бъдете сигурни, че не е вярно. Беше ситуация, в която просто е поставена. Сега бих казал на по-младия си образ да ѝ даде време без да я обвинява и да се опита да я разбере.

Жена ви се грижи за децата ви и това значи, че тя наистина е любящ човек. Когато децата тръгнат по техните си пътища, цялата грижа ще бъде съсредоточена върху вас. Решите ли да си тръгнете сега, цялата ѝ прекрасна любов ще отиде при някой друг, защото тя е чудесна жена!

Не пропускайте годините, в които може да ви обича най-много само защото не сте имали тъпрението и съзнанието да я разберете, когато е трябвало. Така че, мили господа, бъдете нежни към жената до вас, докато успява да се справи с всичко това. Не взимайте кардинални решения за брака ви или за нея. Прегръщайте я по-често, защото тя има нужда от подкрепа. Още по-важното е да ѝ показате, че я разбирате. Не се чувствайте отхвърлени от нея, защото не сте! Тя прави всичко за вас!