Скъпи мой, да те обичам означава всеки ден да припомням на себе си и на теб защо избрах точно теб. И да осъзнавам колко съм щастлива със своя избор.

Да те обичам означава да не те сравнявам с мъжете преди теб и да не сравнявам връзката ни с предишните си връзки. Защото това, което е между нас, е единственото, което има значение.

Да те обичам означава да не ти отнемам свободата да бъдеш себе си и да не се опитвам да превъзпитавам. Да помня, че съм твоя жена, а не твоя майка. И че не е нужно да си идеален, за да си идеален за мен.

Да те обичам означава да се уча от теб, да се опитам да виждам света като теб, да се опитам да вляза в теб. И да не забравям, че да опознаеш другия, не значи да изгубиш себе си. Значи да обогатиш себе си.

Да те обичам означава да приемам, че понякога няма да си съгласен с мен, и да не позволявам на егото ми да ме заслепява. Да съм готова да чуя критиката ти, така както съм готова да чуя подкрепата си. Защото без откровеност няма истинка близост.

Да те обичам означава да ти помагам да се обичаш така, както те обичам аз. Да те насърчавам да вярваш в себе си така, както вярвам в теб аз. Да ти напомням за силата, която носиш в себе си така, както я чувствам аз.

Скъпи мой, да те обичам означава да осветявам с любовта си пътя ти, за да не се страхуваш, че ще се изгубиш.

От една жена, която те обича