Скъпи,

Понякога всичко се превръща в един голям хаос и се случва толкова бързо. Като някакъв вятър, който не можем да спрем дори за момент. Времето лети, а аз забравям дори да те видя. Наистина да те видя...

Замислих се, че мога да прехвърля всичко през годините. Онова, което те е направило възрастен, по-силен и по-мъдър. Същият си – точно такъв, какъвто беше, когато се оженихме. С много малка разлика. Защото израствахме заедно.

И се гордея с човека, който си сега.

Виждала съм най-хубавите ти страни, но и най-лошите. И с теб е така – познаваш всяка част от моя характер. От мен. Мисля, че разделени ще бъдем някак незавършени. Може би затова още се обичаме. Това е причината да си принадлежим.

Понякога очаквам всичко от теб. Дори онези неща, които няма как да направиш – като да ме накараш да се почувствам щастлива или по-слаба, или перфектна.

Извинявай. Това не е твоя работа. Знам, че не е. Понякога, когато съм ядосана на себе си, се ядосвам и на теб.

Прехвърлям ти неща, които няма как да разбираш и поправяш. Когато ми е тъжно или съм депресирана, завъртам отегчено очи и се напрягам, защото не знаеш какво да ми кажеш. Така или иначе няма такива думи – правилни.

Съжалявам, че когато сме имали най-хаотичните и безумни дни съм ти поднесла най-лошото от себе си, а не най-хубавото. Така е трябвало да бъде.

Днес и всеки ден, искам да знаеш едно:

Ти си любимото ми същество!

Ти си любимото същество, с което мога да мина през всяка трудност. Когато се събудя с подути очи, защото съм плакала цяла нощ... искам само да бъда с теб. Ако ще се боря, ако ще се провалям, ако ще се разпадам, нека бъде, докато ти си до мен. Не искам никой друг!

Ти си любимото същество, с което мога да превърна всичко в приключение. Няма друг, с който искам да катеря планини, или с който да се кача в самолет. Не бих се впуснала с никой в непознатото и стряскащото, ако не си ти. Ти си моят човек, моят дом и бих отишла навсякъде с теб!

Ти си любимото същество, с което празнувам красотата в този свят. Когато някой от двамата постигне нещо, не искам никой друг освен теб. Да стоим на масата в кухнята ни с бутилка шампанско. Това стига. Дори всекиднвената да е пълна с дрехи и играчки – това е нашият момент!

Ти си любимото същество, с което се смея. Обожавам да гледам комедии с теб, докато се смеем на слабата актьорска игра. Или пък да разнищваме всяка интересна тема – до най-малката подробност.

Ти си любимото същество, с което мога да поплача. И да не се налага да се крия, дори и да изглеждам ужасно. Дори гримът ми да се разтича по лицето – няма страшно. Ти си тук! И ме познаваш истинска, понякога грозна, но твоя!

Ти си любимото същество, с което отглеждам децата си. Правим най-доброто, на което сме способни, за да ги отгледаме с цялата любов, която имаме в сърцата си. Понякога не знаем какво правим, но знаем, че ги обичаме.
Справяш се прекрасно и съм толкова горда с бащата, който си!

Ти си най-хубавата ми изненада. Знаех, че ще с омъжа за някой, който обичам и ценя, но не знаех, че ще се превърнеш в такъв прекрасен мъж. Не знаех, че ще станеш толкова чудесен баща. Не знаех, че ще прегърщаш бебетата ни още от първия миг, в който се появиха на този свят. Не знаех, че ще държиш ръката ми, дори след като преди малко сме се скарали. Не знаех, че ще миеш косите на дъщерите ни, нито че ще им покажеш, че няма нищо по-важно от това да преследват мечтите си.

Не знаех. Но сега съм най-благодарната жена на света заради факта, че избрах точно теб!

Знам, че се питаш дали се справяш добре, затова нека ти кажа нещо: Справяш се прекрасно! Справяш се по-добре, отколкото някога съм очаквала!

Обичам те!