Ти ще станеш жена и трябва да знаеш, че живеем в интересни времена. Никога досега не се е налагало да се доказваме толкова.

Помня учудения ти поглед, когато ти казах, че можеш да постигнеш всичко, което поискаш. Вярвам, че е така.

Нещо голямо се случва в наши дни. Имаш възможността да се занимаваш с дейности, които преди години са били немислими за жена. Стереотипите се разбиват бавно, но сигурно. Тенденциите започват да се изменят и това е важно за нас – дамите.

Жените се превръщат в звездите на сцената.

Все още водим някои стари битки. Може би вече сме в полезрението на публиката, но това не означава, че тя ни приема. Не винаги. Все още, не. Всеки ден виждам, как жени са критикувани за дейности, които изобщо не са тяхна работа. Правим го и помежду си постоянно. И това е най-лошото. Може и да сме в състояние да направим невъзможното, но в същото време от нас се очаква да сме с перфектни прически, маникюр, тяло и глас, който не се извисява над мъжкия.

Сигурно се чувстваш объркана. Аз също. Поставени сме в свят, в който ценността се измерва в красивия ни външен вид, коли, банкови сметки, броят на партньорите или дипломите ни, колко добри домакини сме (или не), колко сме оригинални...и в тази бъркотия искам да съм сигурна, че знаеш, това което аз разбрах:

Всичко това няма да има никакво значение, ако не си помирена със себе си. Защото накрая остава само това – спокойствието, че си стойностен човек, каквото и да се случва.


Защото истината е една: Твоят дом е този вътре в теб. Ние с татко сме купили къщата, но топлината в нея идва от теб. Ти окачи надеждите и мечтите си по тези стени, ти грееш със светлината си - всеки ден. Ще дойде време, когато  просто ще минаваме от тук, за да те навестим, но твоят свят ще бъде винаги вътре в теб, а той ще се отразява и навън.
Помни, че това е твоето безопасно място откъдето ще вървиш нагоре. Там ще се прибираш и оттам ще променяш света.

Запомни едно: Когато някога се прокрадне страх или съмнение, че нямаш онези фалшиви вещи, защото ще се случи, не забравяй коя си. Всичко, което си постигнала и ще постигаш в бъдеще. Това, което ще те вдъхновява истински, трайно.

Помни, че аз се гордея с него.

Бих те обичала каквато и да си.

Обичай се и ти!

Без значение какво се случва!

Надявам се да откриеш и разбереш точно тази любов. Помни, че тя поправя всичко у „дома“ – счупените прозорци, олющените стени и течащия покрив. Тя пали искрата на огнището. Топли дълго, дори когато физически си сама.

Научи се да обичаш себе си с тази любов. Тя не се интересува от колата ти, от бръчките под очите, килограмите, кариерата.

Тя захранва човека в теб.

Това е чувството, което ми се искаше да открия по-рано. Най-искрената истина, която мога да ти предам. Ние, родителите не сме перфектни, но успея ли да те науча на тази любов, значи всички други грешки са незначителни!

Обичам те!

Мама