Тази рецепта е бърза и лесна, но и много вкусна. Ако ви се хапва нещо сладко, което не би ви отнело много време, ето как да си я приготвите.
Необходими продукти:
• 130 гр. тъмен шоколад, нарязан
• 1 чаша пълномаслено сирене рикота
• 1/2 чаша кленов сироп
• 2 ч.л. разтворимо кафе (по желание)
• 2 ч.л. екстракт от ванилия
• 2 яйца
• 1/2 чаша какао на прах
• 1/2 чаша бадемово брашно
• 1/4 ч.л. сол
За глазурата:
• 1/3 чаша кленов сироп
• 1/4 чаша кокосово масло
• 55 гр. черен шоколад, нарязан
• 1/3 чаша какао на прах
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Сложете хартия за печене в тава с размери приблизително 20х20 см.
Загрейте 55 грама черен шоколад в микровълновата, докато се разтопи. Добавете рикотата, яйцата, кленовия сироп, разтворимото кафе и ванилията и смесете, така че да няма бучки. Добавете какаото на прах, бадемовото брашно и солта и разбъркайте, докато се комбинират напълно. Сложете и останалите 55 грама нарязан черен шоколад.
Равномерно разпределете сместа в подготвената тава за печене. Печете за 30-35 минути или докато браунитата се стегнат. Внимавайте да не ги препечете. Оставете да изстинат преди да сложите глазурата
За да направите глазура, разтопете заедно кленовия сироп, кокосовото масло и черния шоколад в малка тенджера на слаб огън до получаване на гладка смес. Махнете от котлона и добавете какаото. Изсипете глазурата върху браунито и я разпределете равномерно. Поставете браунито в хладилника и оставете глазура да се стегне за 30 минути до 1 час. Нарежете на барове и съхранявайте в херметически затворен съд на хладно, сухо място или в хладилника.
Вкусно, нали?