На 26.02. в 17.00 часа настъпва Слънчево Затъмнение в знака Риби. Тогава от една страна Движението на Луната съвпада с това на Слънцето и настъпва Новолуние. От друга страна двете Светила съвпадат и с Южния Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето). По време на събитието Слънцето, Луната и Южния Лунен Възел застават в права линия и нощното Светило ще закрие дневното за земния наблюдател.

От 25.02. до 27.02 най-силно ще усещаме действието на феномена. Възможно е да имаме конфликт между съзнателните и емоционалните ни нужди, между нещата, които ни се правят и тези, които трябва да правим по задължение. Ще ни е трудно да намерим вътрешния си баланс. До голяма степен ще сме склонни да виждаме всичко едностранно, без да сме достатъчно толерантни към други гледни точки.

Също така е много вероятно да имаме сблъсък с миналото ни. Не е изключено да се натъкнем на хора, с които преди време под една или друга форма сме били в контакт и да ни се наложи да разрешаваме стари проблеми. Възможни са съдбоносни срещи и кармични събития, които да ни насочат в нова посока, както в личен, така и в професионален план.

Периодът около Затъмнението е подходящ за правене на равносметка, приключване на дейности, анализ на доскорошни постижения и поставяне на нови цели, но не е добър за захващане с нови неща, подписване на важни договори, сключване на споразумения и сделки, понеже има риск преценката ни да не е много точна и ясна и да допуснем ненужни грешки.

Най-силно ще усетят Затъмнението подвижните знаци Дева, Риби, Стрелец и Близнаци, както и хората с лични планети и Асцендент в тези знаци. Те ще са много напрегнати и ще са изключително докачливи и нетърпеливи към заобикалящите. Ще са склонни към гневни изблици и лесно ще си изпускат нервите. Поради тази причина е важно да се стараят първо да мислят, после да действат и говорят, както и да не са прекалено крайни и осъдителни към другите хора.

Водолеите и Везните е важно да се пазят от загуба на пари и да са внимателни със сделките, които сключват.

Раците и Скорпионите ще са силно развълнувани, заради човек, когото харесват. Заетите ще предприемат сериозни стъпки за затвърждаване на отношенията, докато свободните ще получат интересни предложения.

Лъвовете и Овните ще са много отнесени в периода и ще са склонни да виждат нещата в доста по-мрачна светлина, отколкото са всъщност. Добре е те да намерят позитивен отдушник на емоциите си, като плуване, йога, танци или творчески занимания.

Козирозите и Телците ще получат интересни новини, доставки, обаждания или съобщения. При всички случаи ще достигнат до информация, която до скоро им е липсвала.