Слънцето, Светилото, което отговаря за нашите таланти, начини за изява и съзнателни желания ще преминава през знака Близнаци от 20.05. до 20.06.
Знакът Близнаци отговаря за средствата за комуникация и транспорт, любопитството, събирането на информация от различни източници, пътуванията, взимането на изпити, попълването и подаването на документи и сключването на договори.

Престоят на Слънцето в знака ще насочи вниманието на повечето от нас към някоя от сферите управлявани от него. Някои от нас ще обърнат сериозно внимание на образованието си, като положат необходими изпити, други ще трупат нови знания за собствено обогатяване, трети ще се впуснат в осъществяването на важни сделки, докато четвърти ще пътуват към интересни дестинации или ще имат ангажименти с колите, лаптопите или телефоните си.

Най-ползотворен ще бъде този период за въздушните знаци Близнаци, Водолей и Везни, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще имат порив да опитат нови неща и да открият нови хоризонти. Много е вероятно голяма част от тях да направят значителни промени в своя живот и поемат по нов, силно вълнуващ ги път. Нещата ще им се случват с лекота и при добър попътен вятър.

В любовен план тези знаци ги чакат романтични преживявания. Заетите от тях ще задълбочават отношения, правейки нови и интересни неща с любимия, докато свободните ще се впуснат във флиртове и забавления.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог не е изключено да участват в задкулисни споразумения в служебен план. В личен план е добре заетите представители на тези знаци да внимават да не се впуснат в необмислен извънбрачен флирт, а свободните да са внимателни и да не започват отношения с вече обвързан човек, защото има риск да останат разочаровани.

При огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв е възможно да изникнат добри възможности във финансов план през периода. Много е вероятно да си припечелят добри пари и да направят добри инвестиции.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби по всяка вероятност ще оставят работата си на заден план и ще преследват личните си цели и мечти. Те ще са комуникативни и общителни и ще достигат до правилните хора в правилния момент.