Слънцето, Светилото, което отговаря за нашите таланти, начини за изява и съзнателни желания ще преминава през знака Овен от 20.03. до 20.04.
Това ще бъде много силен период за хората родени под знака на Овен, както и за останалите огнени зодии Лъв и Стрелец. При тях са възможни множество социални изяви и обществени ангажименти. Където и да попаднат тези знаци ще успяват да стават център на внимание и да изпъкват пред останалите със знанията, уменията, възможностите и външния си вид.

В работата те ще берат плодовете на изминали усилия и ще постигнат значителен напредък с вече започнати проекти. Много вероятно е през периода да успеят да погледнат ситуациите, които се намират под нов ъгъл и по този начин да разрешат отдавна тормозещ ги проблем.

В любовен план ще са силно атрактивни и чаровни и ще се харесват на противоположния пол, благодарение на флиртаджийските си умения, но не трябва да забравят, че до 15.04. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата ще е ретроградна, а от 10.04. Меркурий, небесното тяло, което отговаря за комуникациите, общуването и мисълта ще се движи на заден ход, което определено не дава добри предпоставки за стартиране на нови романтични отношения или поемане непремислени ангажименти към друг човек, защото има риск от заблуди и разочаровния в последствие.

За сметка на това периодът е идеален за приключване на стари отношения, както и за премисляне на ценности и конфликти в настоящо партньорство.

Освен огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв, най-потърпевши от преминаването Слънцето през Овен ще бъдат зодиите, които образуват напрегнати конфигурации (опозиция или квадратура) със знака, а това са Раците, Везните и Козирозите, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни конфликти със заобикалящите, както и объркващи ситуации в ежедневието, на които е важно да реагират спокойно, с финес и упоритост. По този начин няма да има ситуация, която да им се опре и от която да не излязат победители.

Рибите и Скорпионите не е изключено да имат финансови постъпления и да получат забавени плащания. Те ще се стремят да разпределят приходите и разходите си през тези четири седмици, но е добре да не правят прибързани покупки и инвестиции.

Водолеите и Близнаците по всяка вероятност ще са силно любознателни и любопитни и не е изключено да задълбочат знанията си по материя, която силно ги вълнува.

Телците и Девите ще са много разконцентрирани заради любовни въпроси. Повечето от представителите на тези знаци ще се опитват да подредят романтичните си отношения и да намерят яснота в тях.