Слънцето, Светилото, което отговаря за нашите таланти, начини за изява и съзнателни желания ще преминава през знака Скорпион от 23.10. до 22.11. 

Знакът Скорпион отговаря за работата с чужди пари, инвестициите, кредитите, манипулациите, дълбочината в отношенията, драмите, големите промени, операциите, раждането и смъртта.

Престоят на Слънцето в знака ще насочи вниманието на повечето от нас към някоя от сферите управлявани от него.

Възможно е да обърнем сериозно внимание на финансовото си състояние, като изтеглим кредит, успеем да погасим такъв, попаднем на хора, които да вложат средства в наш проект, започнем нова дейност или направим важна за нас инвестиция.

В личен план разположението на Светилото в Скорпион ще ни накара да преразгледаме връзките си и да анализираме отношенията си с любимия, което от една страна би могло да доведе до по-голяма близост и задълбочаване на отношения, от друга страна може да ни накара да раздуем прекалено много проблем и да го нищим, силно натоварвайки връзката си и предизвиквайки ненужни раздори с партньора.

Периодът е добър за правене на планирани операции, лекуване на зъби, стабилизиране на здравословно състояние и забременяване.

Преминаването на Слънцето през Скорпион ще бъде най-ползотворен за водните знаци Рак, Риби и Скорпион, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще се отърват от стари и силно затормозяващи ги навици и дейности и ще поемат по един напълно нов и силно вълнуващ ги път.
В любовен план тези знаци ги чакат романтични преживявания. Заетите от тях ще задълбочават отношения, правейки нови и интересни неща с любимия, докато свободните ще се впуснат във флиртове и забавления.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв не е изключено да участват в задкулисни споразумения на професионалното поприще. В личен план е добре заетите представители на тези знаци да внимават да не се спуснат в необмислен извънбрачен флирт, а свободните да са внимателни да не заформят отношения с вече обвързан човек, защото има риск да останат разочаровани в последствие.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог по всяка вероятност ще оставят работата си на заден план и ще преследват личните си цели и мечти. Те ще са комуникативни и общителни и ще достигат до правилните хора в правилния момент.

При въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци е възможно да изникнат добри възможности във финансов план през периода. Много е вероятно те да стартират нова обещаваща сделка.