Всички помним, че да те накажат не е най-забавното преживяване на света, но едно момиче се сблъсква с много по-иновативните методи на своите родители. За да приключи наказанието, то трябвало да изпълни дълъг списък със задължения, който се оказва единственият ѝ билет за свободата.

Стриктният метод на родителите е публикуван в социалните мрежи и показва, че провинилото се момиче трябва да събере 500 точки от списък с домашни задължeния, някои от които носят само 10 точки.

„Честито! Наказана си!”, пише в бележката, адресирана до Касиди.

Задълженията, които изискват най-много време, носят по 100 точки (като например прането), но изтъркването на мивката в банята дава само 10 точки. Касиди има и няколко опции, чрез които да печели точки, просто като бъде мила, но и те не носят много точки.

Това е целият списък:

Въпреки че списъкът на Касиди е дълъг, много родители застъпиха тезата, че прости задължения като изхвърлянето на боклука или помагане с чистенето трябва да са рутинни дейности за децата, независимо дали са наказани:

„Не съм съгласна да се използват типични домакински задължения, за да се измъкнеш от наказание, те трябва да са част от ежедневието на детето, чрез които то печели джобните си или позволение да направи нещо,” е един от отговорите на наказанието, с които се съгласяват мнозина.

„Събирането на камъни от градината, плевене и без телевизия, видео игри и ходене при приятели е истинско наказание”, е друг отговор.

Това не е първият път, в който родители споделят интересни наказания. Преди време един баща заплаши детето си, че ще спре интернета му чрез забавно писмо, вдъхновено от речта на Лиъм Нийсън от филма „Твърде лично”. В него пише:

„Не знам кой си ти.

Не знам какво искаш. Ако си търсиш чистачка, която да чисти бъркотията ти, не съм правилният човек. (...)

Ако изчистиш собствената си бъркотия в кухнята, ще считам въпросът за приключен. Няма да те търся, няма да те преследвам. Но ако не го направиш, ще те открия... и ще ти спра интернета!”

Какви са вашите методи за наказания?