Очакването на дете е най-вълшебният момент за всяка жена, която иска едно единствено нещо: да роди здраво бебе! За съжаление обаче, понякога бременността не завършва по този начин... Понякога тя завършва с аборт... Тежък удар, след който не всяка от нас е готова и намира сили отново да опита да стане майка.

Тази снимка, направена от американският фотограф Алекс Болън, намери отзвук в сърцата на милиони майки по света. Причината? 

Тези шест жени са минали през една и съща загуба - най-тежката от всички... загубата на дете! Но въпреки случилото се, те не се отчайват и преодоляват своя страх и както виждате - някои от тях вече изпитват радостта от майчинството, а други са в щастливо очакване!

Идеята за присъствието на дъгата на фотоса също не е случайна: според фотографа, тя представлява надежда, че слънцето винаги изгрява след дъжд... Точно както за една жена, която веднъж е преживяала трагедия като тази, дългоочакваната блага вест след това е като истинско чудо, което подобно на цветовете на дъгата, съживява и украсява живота й в най-ярките цветове! 

Ако и ти, подобно на майките-героини от снимката, си преживяла подобно нещо или имаш позната, която е минала през този ад, сподели статията с нея, за да й покажеш, че в живота чудеса се случват, дори и тогава, когато най-малко вярваме в тях...!