Начин на приготвяне
Необходими са 10 - 12 палачинки, приготвени по традиционния начин, с диаметър, какъвто желаете.
Плънката е от няколко различни вида - една малка кофичка квасена сметана, смесена с 3-4 лъжици майонеза, дребно нарязани кисели краставички, копър, дребно нарязани орехови ядки, дребно нарязан сух колбас тип;
Втори пълнеж: фина лютеница с нарендено варено яйце;
Трети пълнеж: слайсове шунка и настърган кашкавал;
Четвърти пълнеж: топено сирене за тост с различни вкусове;
Пети пълнеж: фин пастет, птичи или свински, смесен с 2-3 супени лъжици майонеза.
Плънките се редуват. Отгоре и отстрани тортата се намазва с крем от майонеза и квасена сметана, добре разбити и с разтворено в тях едно пакетче желатин, прибавен по известната процедура - разтворен на водна баня.
Друг вариант - в бурканче лютеница се добавя желатина и се залива тортата - става лъскаво червено покритие, подходящо за Коледа. Украсява се по желание - с маслини, формички от сирена и колбас, варени яйца, магданоз, чери доматчета и каквото желаете. Оставя се няколко часа в хладилник да стегне.
Ако искате и вие да се включите в коледния конкурс на София Мел и Dama.bg, можете да го направите тук