Спектакълът "Кутията на щастието" - оригинална руска адаптация на анимационния сериал "Маша и Мечока", ще гостува в няколко града в България през ноември. 

Представлението разказва за приятелството на едно малко момиченце Маша и бивш цирков артист Мечока. Образът на Маша представя едно невероятно активно момиче с весел нрав, което никога не седи на едно място и е убедена, че целият свят е създаден само за нея. Тя е упорита, любопитна и по детски наивна.

Мечокът - бивш цирков артист, приятел и ментор на любопитното момиче Маша, живее в уютната къщата в гората. Обича да лови риба, отглежда пчелите, събира горски плодове и гъби, знае как да жонглира, кара колело, кънки и ролери.

Спектакълът "Кутията на щастието" е с продължителност час и половина, в който умелото са съчетани комедийност и приключения, разказващи историята на добротата, любопитството и непосредствеността. Автентични декори, кукли по-големи от човешки ръст, разнообразни многоцветни костюми и интересна хореография ще пренесат публиката в един магичен свят.
Постановката ще бъде адаптирана на български език и представена на сцената в София на 20 ноември - зала 1 на НДК, Пловдив на 19 ноември - Дом на културата "Борис Христов", Варна на 16 ноември - Фестивален и конгресен център, Бургас на 17 ноември - Държавна опера, Стара Загора на 18 ноември - Държавна опера, Велико Търново на 14 ноември - Двореца на културата и спорта" Васил Левски" и Русе на 15 ноември - "Доходно здание".

Сега имате възможност да си спечелите билети за спектакъла в София. Dama.bg и Жокер медия дават 2 награди с по три билета, за цялото семейство. Единственото, което трябва да направите, за да участвате е да отговорите на един лесен въпрос: Кой е най-големия приятел на Маша? Играта започва от 7 до 13 ноември, а печелившите ще бъдат обявени на 14 ноември.