Да видиш как бебето ти се усмихва, радва се на гласа ти и следи движенията, е едно от най-прекрасните неща за всеки родител. За съжаление обаче, историята, която ще ви разкажем днес е съвсем различна...

Ксандър, който днес е на 8 месеца, се ражда с тежка загуба на слуха, след получен кръвоизлив в мозъка, докато е в в неонатологичното интензивно отделение. Малкото момченце, което е от Грузия, се ражда 9 седмици по-рано и прекарва 59 дни в болница след раждането си. И въпреки че медиците заявяват на майка му, че е преминал успешно слуховия тест, тя усеща, че нещо не е наред, тъй като Ксандър не реагира на плача на другите бебета така, както те.

След няколкомесечни преговори със завеждащите отделенията на болницата, в която бебчето е настанено, тя уговаря друго изследване, което доказва, че му е необходим слухов апарат.

"Когато го изписаха, забелязах, че не е като останалите бебета. Отне ми три месеца молби и неистови мъки, но най-накрая успях и издействах още един преглед на слуха. Лекарите си мислеха, че се превъзнасям и преигравам... Но аз съм майка. Неговата майка и знаех, че нещо се случва! Никога не подценявайте една майка! Слухът му няма да се влоши, но никога няма да може да чува без помощта на слуховия апарат", споделя днес щастливата майка. 

В следващото видео, се вижда как малкият Ксандър чува за първи път, а реакциите му са смесени - от изненада през истинско щастие да чуе как звучи гласът на мама!