Този труден период ще ни накара да преразгледаме приоритетите си и ще ни научи да ценим това, което вече имаме.

Съвсем скоро ще посрещнем официално есента, която ще донесе доста промени в живота ни. Ние, разбира се, говорим не само за промяна на температурата на въздуха навън и за обновяване на гардероба ни с по-топли дрехи, но и за важни промени в живота. Може би вече се досещате за какво точно говорим. Следващото астрологично събитие вече диша във врата ни и ни подготвя да преразгледаме нашите дълбоко вкоренени ценности.

От 3-ти септември до 20-ти ноември 2024-та година Плутон се връща в знака Козирог. Това е планетата, която е отговорна за природните бедствия и катаклизми и сега ще се свърже със съзвездие, което предпочита стабилността, организацията и структурата. На пръв поглед тази комбинация е напълно несъвместима и затова звучи доста опасно. Но наистина ли е така и какво да очакваме от този период?

Плутон в Козирог от 3-ти септември до 20-ти ноември 2024-та година: прогноза за зодиакалните знаци
Астрологът Юлия Лифанова казва, че през този период ще трябва не само да преразгледаме основите на живота си, но и да вземем съдбоносни решения. „Плутон в Козирог винаги е затягане на системата, структурата и отговорностите. Но също така ще даде развитие и прогрес на фундаментални за нас въпроси“, отбелязва експертът.

По време на това астрологично събитие ще трябва да се изправим лице в лице с хора, които изглежда отдавна са останали в далечното минало. Не бива да се изненадвате от такъв ход на събитията, както и не трябва да търсите тук друг кармичен урок. Според астролога такова завръщане може да изиграе роля в живота на всеки от нас. Тези хора някога са били от голямо значение в живота ни, а днес могат да ни помогнат да постигнем целите си.

Освен това не по-малко промени се очакват в семейните отношения. Вероятно е всеки от нас да се изправи пред въпроса за авторитета в семейството. Например, ако баща ви някога е бил ключовата фигура, на която сте гледали с респект, сега той може да мине на заден план, а някой друг да стане главата на семейството.

„Всъщност това завръщане има доста философско значение, защото това е третото връщане на Плутон в Козирог преди окончателно да влезе в знака Водолей. В действителност обикновено при преминаване към нов знак са само две връщания в предишния знак, а от 4ти септември той ще е в своята ретроградна фаза. Това подсказва, че планетата ни дава още един шанс да преосмислим целите си, защото Козирогът е отговорен за посоката на живота ни и задачите, които си поставяме“, отбелязва астрологът.

Също така комбинацията Плутон в Козирог символизира затягането на властта и обещава настъпването на доста труден период на световната сцена. Това е заради факта, че по време на транзита си ще влезе в конфликтен аспект на опозиция с Марс в Рак. От 31-ви октомври до 4-ти ноември 2024-та година ще преживеем особено тревожни дни, тъй като по това време конфликтите между военните структури на държавите и влиятелните кръгове ще се засилят.

За кого завръщането на Плутон в Козирог ще бъде най-значимо?

Някои представители на зодиакалните знаци ще посрещнат този период спокойно и няма да забележат особени промени. Но за шест зодии това астрологично събитие ще бъде доста значимо.

Завръщането на Плутон в Козирог ще бъде особено стресиращо за Раците, Везните и Овните. Те изцяло ще усетят безпокойството от случващото се и ще бъдат изправени пред огромен брой проблеми, които ще трябва да бъдат решени незабавно. Но все пак знаейки тази информация, ще можете да сте предварително подготвени и съответно крайният резултат да не е толкова лош.

Този период ще бъде най-благоприятен за Телец, Дева, Скорпион и Риби. Тяхната задача е само да получат подкрепа от началниците си и да не пропуснат възможността да бъдат възнаградени с ценна препоръка от тях, независимо дали става въпрос за професионален или за личен план. Не се съмнявайте, че съдбата ще подреди всичко така, че от време на време да попадате във влиятелни кръгове, затова не пропускайте да се възползвате от дадения ви шанс.