Той не просто остави следа, но и вдъхнови милиони хора да променят света. Ето и някои от най-вдъхновяващите цитати, които този визионер остави след себе си:

Не познавам друг човек, освен самия себе си, който е губил повече от четвърт милиард за година. Определено изгражда характера.

Не ни е писано да правим много неща, затова всичко, което правим, трябва да бъде съвършено. Ние избрахме да вършим това, затова по-добре да си струва.

Мисля, че ако направиш нещо и то се окаже доста добро, след това трябва да направиш нещо друго прекрасно, не да се спираш на него прекалено дълго. Просто разбери кое е следващото.

Защо да бъдеш морски пехотинец, след като можеш да бъдеш пират?

След като работата ще заеме по голямата част от живота ти, единственият начин да бъдеш напълно доволен, е да я вършиш наистина добре.

Иновацията е това, което различава лидера от последователя.

Моята работа не е да бъда добър с хората. Тя е да накарам страхотните хора, които имаме, да станат още по-страхотни.

Лесно е просто да попиташ клиентите какво искат и да го направиш. Но когато си готов, те вече ще искат нещо друго.

Когато наемам нови хора, най-важният въпрос за мен е, дали ще се влюбят в Епъл? Защото ако това се случи, всичко друго ще се нареди само.

Любимите ми неща не струват пари. Повече от ясно е, че не притежаваме нищо по-ценно от времето.

Никой не иска да умре, дори хората, които вярват, че ще отидат в рая. Но това е посоката, към която всички сме се запътили и така трябва да бъде - смъртта е начин старите да отстъпят място на новите.

Искаш ли цял живот да продаваш подсладена вода или искаш възможност да промениш света?

Да бъда най-богатият човек в гробището, не е от значение за мен … Да заспя през нощта с мисълта, че сме направили нещо прекрасно… това има значение за мен.

Когато си млад, гледаш телевизия и си мислиш: има конспирация. Информационните мрежи са се съюзили с цел да ни оглупят. Но когато поостарееш, осъзнаваш, че това не е вярно. Работата (и бизнесът) на информационните мрежи е да дават на хората точно това, което хората искат. Това е много по-депресираща мисъл. Конспирацията е форма на оптимизъм. Тогава бихме могли да застреляме копеленцата. Бихме могли да вдигнем революция. Но всъщност информационните мрежи са в бизнеса с доставяне на хората това, което самите хора искат. Това е истината.

Гордея се както с нещата, които сме направили, така и с много от нещата, които не сме. Иновацията е да кажеш "не" на хиляда неща.

Когато бях на 17, прочетох цитат, който звучеше приблизително така: "Ако живееш всеки ден така, все едно той ти е последният, един ден, най-вероятно, ще бъдеш прав." Това ме впечатли и оттогава, в продължение на последните 33 години, аз се гледах в огледалото всяка сутрин и се питах: "Ако това е последният ден от моя живот, искам ли да правя това, което ще правя днес?". И когато отговорът беше "Не" за доста дни наред, аз знаех, че трябва да променя нещо.

Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, като живеете нечий друг живот. Не робувайте на догмите - което е живеене с мисленето на другите хора. Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното - бъдете смели да следвате вашето сърце и интуиция. Те някак си знаят, какъв наистина искате да бъдете. Всичко друго е второстепенно.

Единственият начин да се справяте страхотно, е да обичате това, което правите. Ако не сте го намерили още, продължавайте да търсите. Не се успокоявайте. Както всички неща от сърце, вие ще разберете, когато го откриете.

Качеството е по-важно от количеството.

Остани гладен. Остани глупав.

Ако не си го намерил, продължавай да търсиш. Не се примирявай. Както с всичко останало, свързано със сърцето, като го намериш, ще разбереш, че е това. И като всяка чудесна връзка става по-добре и по-добре с напредъка на времето.