Събитие с богата програма, насочена към наука, здраве, красота, забавления и много изненади.
 
Изложение „Алея на здравето” се провежда всяка пролет и есен в НДК. През годините, изложението се превърна в постоянен обществен форум, насочен към всички, които смятат, че здравето и красотата са едно цяло! 
 
В дните 30 октомври – 03 ноември 2013 година фирма „Мирта-Медикус” ЕООД организира за пореден път в София форум за здраве и красота. Изложението ще се състои в Национален дворец на културата (НДК) в пет поредни дни от 10:00 до 19:00 часа.
 
В първия ден на форума (30 октомври, сряда) от 17:00 часа, работно посещение на изложение „Алея на здравето” ще има Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. По време на срещата министър Андреева ще разгледа щандовете на изложителите и ще дискутира по проблемите в бранша, стимулиране на пазара и привличане на инвестиции за българското здравеопазване.  
 
Участие ще вземат над 60 фирми и организации, свързани с тематиката на форума. Събитието ще бъде съпътствано от богата програма, която ще се развива в три направления: наука, здраве, забавления и красота. 
 
В разнообразната програма ще бъдат включени измервания на различни здравни показатели, интересни лекции, презентации, музикални, забавни изпълнения и много други. Специални гости на събитието в раздел „Академия за забавления и красота” ще са децата от ЧДГ „Вълшебен свят” със забавно-музикална програма, психологът Еленко Ангелов, който ще представи свои лекции и Олга Ускова (Председател на „Международна асоциация на блондинките”) заедно с много пеперуди и блондинки - всички те са красиви, но полагат усилия да бъдат и здрави. 
 
През всеки един от дните посетителите на изложението ще могат да участват в томбола с подаръци.
 
Програма:
I. Работно посещение на Министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, в сряда, 30 октомври 2013 г., след 17:00 часа. 
  • разглеждане на щандовете на изложителите;
  • дискусия по проблемите в бранша; 
  • стимулиране на пазара и привличане на инвестиции за българското здравеопазване.  
 
„АКАДЕМИЯ ЗА ЗАБАВЛЕНИЯ И КРАСОТА”
31 октомври 2013г. (четвъртък) 
 
1. 17:00ч. – Флаш моб програма за Хелоуин:
- Изпълнение на група за танци “Moon Walkers”;  
2. 17:30ч. - лекция на тема „Хавайски рецепти за щастие”, Еленко Ангелов, психолог;
 
02 ноември 2013г. (събота)
1. 15:00 – 16:00 ч. – Презентация: „Метод за духовен и жизнен профил и биоскенер”, Олга Ускова;
2. 16:00 – 17:00 ч. – „Открит урок за дресиране на пеперуди”, Олга Ускова, собственик на ферма за пеперуди (www.peperudabg.com);  
3. 17:15ч. - лекция на тема „Как да бъдем по–успешни на работното място и в личния живот през 21 – ви век”, Еленко Ангелов, психолог;