Чревната флора оказва изключително влияние върху цялостното ни здраве. В стомаха се съдържат 10 пъти повече бактерии, отколкото във всички клетки в човешкото тяло. Тези бактерии спомагат за правилното функциониране на чревния тракт, пазят ни от инфекции, регулират метаболизма ни и отговарят за 75% от състоянието на имунната ни система.

След казаното дотук става ясно, че здравословната флора е необходимост и затова ти предлагаме един вкусен фреш, който ще подобри комфорта на стомаха ти:

Ананасът съдържа бромелаин. Основната функция на бромелаина е да катализира разграждането на белтъците. Сърцевината на плода съдържа ензими, които спомагат за храносмилането.

Крушите стимулират секрецията на чревни сокове, благодарение на които храната преминава по-лесно през храносмилателната система. Фибрите в крушата спомагат за очистването на червата от токсините. Освен това възпрепятстват задържането на вода и подуването.

Краставиците са богати на двата основни елемента за пълноценно храносмилане: вода и фибри. Тази комбинация е много ефективна при очистването от токсини и прави храносмилането по-ефективно.

Джинджифилът се използва за подобряване на ефективността на храносмилането и за увеличаване на слюнката и другите храносмилателни течности, което предотвратява подуването и получаването на газове.

Ментата успокоява стомаха в случай на възпаление. Ароматът на ментата стимулира слюнчените жлези и отделянето на храносмилателни ензими, така че и ментата подобрява храносмилането.

Фреш за подобряване на чревната флора

Съставки:

  • 1 ананас, включително сърцевината
  • 3 круши
  • 1 краставица
  • Джинджифил, колкото палеца ти
  • Шепа мента

Как да го приготвиш? Сипи всички съставки в сокоизтисквачка и готово! Ако предпочиташ смутитата, в които са запазени и фибрите от продуктите, просто ги пасирай в блендер!