Оптимистично настроение в хороскопа на Козирога за август 2024 г. Въпреки известно затишие в бизнеса, ще е възможно да постигнете забележими промени в кариерата си. Участието в обещаващ проект ще ви донесе финансово благополучие. Под влиянието на Слънцето в Лъв амбициите ви нарастват с всеки изминал ден. Козирогът се стреми да се докаже, без да се съобразява особено с мнението на другите. В резултат на това могат да възникнат конфликти с роднини, колеги и дори непознати хора. Тъй като пълнолунието през август вдъхновява, Козирогът придобива крила. Резултатът е импулсивно действие. Любовните взаимоотношения могат да започнат неочаквано, но те ще дадат много незабравими усещания.

Всичко е ретроградно за Козирозите този август, защото както вашата лична планета, така и Меркурий са в ретро фаза, приканвайки ви да анализирате и произнесете това, което отдавна „виси” във въздуха през март-април 2024 г. Сатурн ще бъде в Риби през цялото време месецът ви носи необходимостта да добавите възможно най-много яснота и трезв поглед към вашите диалози, сякаш това, което обсъждате, има свещено значение.
Ситуацията на работното място в началото на август ще бъде положителна, което съответства на лятното настроение. Нещастните провали и грешки бавно се забравят, иска ви се да живеете по нов начин, сякаш от нулата. Хороскопът на Козирога съветва да бъдете възможно най-активни и да сте в крак с времето. За да постигнете успех, трябва постоянно да се учите и да усъвършенствате уменията си. Благотворното влияние на Венера в Дева ще постави всичко на мястото му, животът ще стане хармоничен и подреден. Разумният и задълбочен Козирог, който се намира в стихията си, ще изразходва много по-малко време и усилия за решаване на проблеми, отколкото обикновено. Дори съдбата да направи рязък завой, планираните неща ще бъдат приключени точно по график.

И това е вярно, не напразно през целия месец, започвайки с Новолунието в Лъв на 4 август, Меркурий ще "скита" из вашия дом на трансформация и криза. Първо, ще трябва да преразгледате семейния бюджет и финансите на партньора си, и второ, да се върнете към онези страхове и комплекси, които усърдно сте се опитвали да не забелязвате. Но интимният ви живот и акцентът върху него ще ви помогнат за това, защото този сектор от хороскопа отговаря и за сексуалната интимност.
Съвпад на Марс и Юпитер за Козирозите
Към средата на месеца може да се натрупа умора, това е следствие от усилената работа. Въпреки намаления ентусиазъм не можете да забавите темпото и да се отдадете на безделие. Според общия хороскоп за Козирог през август 2024 г. предстои отговорно делово пътуване. Най-вероятно ще ви се наложи да се конкурирате с колеги, но трябва да спечелите борбата: перспективите са много светли. Тъй като Меркурий в Дева има такива благоприятни аспекти като отговорност и благоразумие, не можете да се притеснявате за резултата. Ако Козирогът замисли нещо, той непременно ще го доведе докрай. Периодът е добър за уреждане на спорни въпроси, за участие в съдебни дела: дори и преди да не е било възможно да се постигне яснота, всичко ще бъде решено.
Един от най-важните дни за вас, както и за останалите зодии, ще бъде моментът на съвпада на Марс и Юпитер във вашия работен сектор. Това ще се случи от 13 до 17 август, което ще донесе значителен пробив и защита от някой мъж.
Вероятно ще ви бъде предложена помощ, покровителство, повишение. В работата може да има и по принцип някой, който да ви повлияе. За Козирозите, които имат здравословни проблеми, аспектът ще донесе подобрение.
Важен ден за вас е 19 август, защото тогава настъпва опозицията на вашата планета и Венера в Дева. Може да имате конфронтация с някоя жена или с обекта на вашата любов. И е вероятно в крайна сметка истината да остане ваша.

Пълнолунието във Водолей настъпва на 18 август и поставя акцент върху вашето самочувствие - ще научите нещо за това как другите ви оценяват. Възможно е ситуацията, започнала в живота ви около 9 февруари, най-накрая да получи своя изход или да научите това, което трябва да знаете. Това може да се отнася до връзки, тъй като диспозиторът на Пълнолунието Уран е в сектора на любовта. Освен това може да получите увеличение на заплатата или ще ви бъде платена някаква сума.

Мощно въодушевление през последните дни на август ще ви помогне да постигнете напредък в бизнеса си. Най-голям интерес представлява секторът на недвижимите имоти; вероятни са изгодни сделки. Според хороскопа за август Козирогът има шанс значително да увеличи доходите си. В близко бъдеще успешно закупен апартамент ще покаже висока доходност от дивиденти. Въпреки че Козирозите не се характеризират с прибързаност, някои от тях ще се държат непредсказуемо. Всичко това се дължи на Марс в Близнаци, когато към лекомислието се прибавя и агресия, поради което много неща се объркват. Основната задача на периода е да насочите силите си в творческа посока. Активните спортове, които изискват големи количества енергия, са идеални.