Според хороскопа на Овена през септември 2024 г. рискът от конфликти се увеличава. Можете да оправдаете избухливостта си с всичко, но фактът си остава факт: решенията, взети на базата на емоциите, са погрешни. Не можете да доведете ситуацията до критична точка. В месеца на Дева всички предимства и недостатъци се виждат от пръв поглед, нищо не може да се скрие. За да не усложняват живота си, Овните трябва трезво да преценят своите възможности и ситуацията като цяло. Такава линия на поведение ще ви спаси от много проблеми. В случай на съмнение можете да се доверите на интуицията си; по време на жътвеното пълнолуние през септември подсъзнанието работи особено активно, насочвайки мислите в правилната посока. В процеса на самопознание Овните, които са изгубили смисъла на живота, ще се оживят отново.

Септември ще бъде един от най-трудните периоди на 2024 г. поради настъпването на „чувствителни“ затъмнения в знака Риби, които ще продължат до 2026 г. За зодия Овен септември е белязан от преминаването на Марс в зодия Рак, където ще остане до края на април 2025 г. - абсолютна аномалия, която ще принуди представителите на тази зодия да сменят жилището си и като цяло, семейното им положение.
Новолунието на 3 септември в сферата на труда и здравето може да „уреди” нов цикъл, свързан с трудовата заетост. Така че е вероятно да се появят нови отговорности и вашият екип също може да се промени. Например вие самите ще се заемете с нов проект или ще имате нов колега. Въпреки това вече можете да предположите, че предстоят промени – през август ретрограден Меркурий ви даде възможност да преразгледате професионалната си работа.

Финансовата ситуация в началото на септември ще бъде смесена. От една страна, бонус, прилична заплата, а от друга - непланирани разходи. За да избегнете проблеми, хороскопът на Овена съветва да не се поддавате на емоционални импулси. Необходимостта да вземете заем за лечение, отдих или ремонт е често срещано явление, трябва компетентно да подходите към процедурата. Благодарение на Венера във Везни и най-заклетите дебатьори започват да проявяват чудеса от дипломация. Пред Овните ще се отворят нови врати, в по-голямата си част благодарение на съдействието на покровителите. За да впечатлите всички с красноречие, можете да вземете няколко урока по актьорско майсторство. Освен това през този период творчеството надделява над рационалното мислене.
Интересното е, че по времето на Новолунието Плутон ще се върне в знака Козирог, който отговаря за вашия кариерен сектор и цели в живота – ще разберете, че е време отново да помислите за това, което искате да ви се случи. И не само в професионален план, а в глобалния въпрос за вашата лична съдба. Плутон ще ви накара да се замислите за статуса си и как изглеждате в очите на обществото. Възможно е значим човек да се завърне в живота ви и да повлияе на социалния ви статус.
Пълнолунието и затъмнението в Риби на 18 септември ще донесат сериозен стрес. Овните ще бъдат изправени пред сериозно бреме от лични преживявания, свързани с миналото. Тези емоции, които сте потискали дълго време, могат буквално да се „излеят“. Това може да включва въпроси за вашето семейство и планове за бъдещето – ще трябва да осъзнаете, че вашите цели и начинът, по който сте живели през последните няколко години, са противоречиви.

В средата на месеца ще ви се наложи да се лутате по служебни или лични въпроси. За съжаление, проблемите ще възникват един след друг. Според общия хороскоп на Овен през септември 2024 г. успехът не може да бъде постигнат без затруднения. Опитите за измама ще доведат до загуба на репутация и ще бъде много трудно да се възстанови загубеното доверие. Необходимо е да се придържате към правилото: движението е живот. Всяка упорита работа по време на Меркурий в Дева дава отлични резултати, можете да започнете нови проекти и да проведете важни срещи. Овните обаче трябва да обърнат внимание на факта, че този съвет се отнася и за здравето. Въпреки че преди не е било възможно да се придържате към добри навици, време е да настроите тялото си да работи правилно.

Може да имате дълбока вътрешна криза, но... Тя вече е започнала около 10 март 2024 г. и това е само пикът на ситуацията. Време е просто да признаете необратимостта на промяната и факта, че е време да се сбогувате с остарялото минало. За някои Овни затъмнението може да донесе трудно преместване, миграция и в най-добрия случай успех в интернет проект.
Хармоничното завършване на септември показва, че всичко е направено правилно. Животът е красив в своята непредсказуемост: преживяванията се заменят с радост, а трудностите - с облекчение. Септемврийският хороскоп за Овен препоръчва да се обръщате повече към себе си. Медитацията ще ви помогне да се настроите на вътрешна вълна и да постигнете баланс. Влиянието на слабия Марс в Рак леко ще отслаби лидерските амбиции, може да се развие подозрителност. Това противоречи на природата на Овена, затова не бива да се допуска обезсърчаване. Универсален лек за всички несгоди е приятелското рамо, предоставено навреме. Във всяка финансова ситуация не можете да откажете заем на близки хора, които са надежден тил.