Това се случва веднъж в живота и не за всеки човек - Юпитер и Уран се свързват на Новолунието заедно с Ангелската точка във вашия знак. Случаят, когато Вселената, като люлка, ви защитава от всичко и ви помага да достигнете невероятни висоти. Ако вярвате в чудеса, но мечтаете да ги изпитате на практика, то май 2024 г. ще бъде това вълшебно време. Подобно на кубчето на Рубик, Вселената ще образува събития около вас, които ще ви помогнат да постигнете не само материална цел, но и да влезете в по-съзнателно, по-високо състояние на вашето Аз. Трансперсоналните психолози наричат ​​това пробуждане, което е сравнимо с момента, в който, като бебе най-накрая се научи да ходиш. Светът се обърна с главата надолу, защото най-накрая сте в състояние да поемете контрол над него чрез контрол над тялото си! Същото ви очаква и през последния месец на пролетта – ще се случи нещо, което ще ви направи по-значими.

Според хороскопа за Телец през май 2024 г. предстои да направите важен избор. Няма да се получи, ако продължите да живеете и работите в предишния режим, но също така е неприемливо да действате на случаен принцип. Трябва да разберете какво е наистина важно и какво може да бъде отхвърлено. При всякакви условия Телецът се стреми към стабилност, това му дава спокойствие. Под влияние на Слънцето в знака на Телеца се засилват консервативните настроения, така че кризисните ситуации могат да бъдат избегнати. Въпреки че бдителността няма да е излишна. По отношение на работата най-ползотворно ще бъде Цветното пълнолуние през май, когато всички начинания са обречени на успех. Телецът може да започне нови проекти, да провежда срещи и да сключва сделки - подобна дейност ще донесе добри доходи.

На Новолунието на 8 май Големият стелиум ще бъде във вашия знак - група от планети, водени от вашия управител Венера. Ще се почувствате по-привлекателни, по-щастливи, сякаш за един ден сте станали любимото дете на Вселената. Това е невероятно чувство, което може да донесе актуализация на изображението, някакво щастливо съвпадение и, разбира се, любов. Новолунието се случва по оста на първи и седми дом, които отговарят за взаимоотношенията. Марс в дома на тайните може да донесе скрити, потайни страсти, но тяхното ниво ще бъде толкова ободряващо, че сякаш ще се събудите от сън. Това е животът! За хедониста Телец това е уникална възможност да се почувства страхотно благодарение на признанието на другите, така че на 8 май можете да получите не само любов, но и обществено признание благодарение на нова позиция или титла.


Юпитер във вашата карта отговаря за сектора на наследството и големите пари - вероятно на 8 май можете да получите голяма сума пари. Освен това тази инвестиция във вас може да се случи внезапно - така е решила Вселената. Баба ви може да ви прехвърли жилището или да вземете ипотека и тя като по чудо ще се затвори по-бързо, отколкото си мислите. Вашите перспективи за успех ще бъдат феноменални, така че не се страхувайте от нищо - ще можете да направите всичко.

По отношение на парите първите дни на май няма да ви разочароват и дори ще ви зарадват с приятни изненади. Ще се окаже, че ще се сдобиете със солидни партньори, които ще ви помогнат да успеете в нова посока. Според хороскопа на Телеца резултатът ще бъде толкова добър, че всички финансови проблеми ще бъдат премахнати. Няма нужда да се ограничавате в харченето: скъпите покупки ще бъдат достъпни. При Венера в Телец стабилността е най-важното нещо, затова въпреки външната суета, духовният комфорт е приоритет. Разбира се, Телецът не е безразличен към материалните блага, готов е да работи усилено за тях, но здравето не е желязно. Необходимо е да си насрочите посещение при лекаря, като голяма мотивация ще бъде желанието да се чувствате щастлив човек.

Въпросите за сигурността в средата на месеца ще станат особено актуални. Не можете да губите бдителност и да вярвате на всичко, което чувате. Общият хороскоп за Телец за май 2024 г. предупреждава за вероятността от измама. Ако ви предстоят важни преговори и сделки, препоръчително е да ги отложите. Ако се нуждаете от спешно пътуване, трябва да се запасите с лекарства за всички случаи. Въпреки че Меркурий в Овен дава нетърпение и агресивност, Телецът ще може да устои на тази тенденция. Необходимо е да излъчвате енергията на спокойствието в света, като помагате на другите да се отърват от напрежението. За да могат другите лесно да разчетат настроението, външният вид трябва да отразява вътрешното състояние. Това е добър момент да промените имиджа си.

От 18 до 20 май вашата планета Венера ще влезе в съвпад с Уран, което може да доведе нов човек в живота ви. Това не е непременно любовна история, но може частично да повлияе на целите в живота ви и на начина, по който виждате целта си. В същите тези дни на небето ще се образува съвпад на Слънцето и Юпитер - можете да си купите апартамент или ще имате щастливо събитие у дома.

Активната позиция в последните дни на май може да доведе до заветната цел. Трудностите са в миналото, повече неприятности не се очакват, поне в близко бъдеще. Хороскопът за май за Телец предсказва промени, свързани с преместване и ремонт на дома. Възможно е новината за попълнението в семейството да подейства като катализатор. Благодарение на войнствения Марс в Овен ще бъде възможно да постигнете специални условия за себе си. Понякога на Телеца му липсва твърдост, за да извлече максимума от дадена ситуация. В този случай високомерието е второто щастие, време е да преразгледате приятелския кръг. Необходимо е да се прекъснат токсичните връзки и да се изгонят от живота хората, които поставят спици в колелата.

Към края на месеца, 21 май, Слънцето навлиза във вашия сектор на доходите, а Луната ще бъде в дома на вашия брачен партньор и роднини в този ден. Оказва се, че до Пълнолунието в Стрелец на 23 май ще се реши важен въпрос, свързан с финансовите реалности на вашето семейство. Например, ще започнете да обсъждате къде е по-добре да инвестирате бюджета или наследството си.

И още на Пълнолунието на 23 май, което ще бъде във вашия сектор на ипотеки, семейни финанси и наследство, ще се случи щастливо обогатяване. Например апартаментът на баба ви може действително да дойде при вас по завещание или някой щедър ще плати част от ипотеката ви. Това е подарък от съдбата, един вид целувка от ангел - Селена (ангелската сила на Вселената) ще бъде във вашия знак, така че ще се случи истинско чудо.