През 2006г. жена отива при психиатъра си и му разказва снощния си сън, в който непознат мъж й дава съвет за личния й живот. Тя рисува лицето му на лист хартия и специалистът установява, че това не е първият път, в който вижда това лице. Жената се кълне, че никога през живота си не е срещала мъжа от сънищата си.
 
Когато изпраща пациентката си, психиатърът се свързва със свои колеги в Ню Йорк и заедно разбират, че изобразеният от пациентите им мъж, е фигура, която всеки от тях е виждал в съня си. Странно, а? Разказаните сънища са различни, но не носят достатъчно информация, за да се открие кой е този мъж. Между пациентите не съществува никаква връзка.
 
Ето и някои от разказаните сънища:

  • Сънувах този мъж да ме гледа как играя тенис. После седнахме да вечеряме и говорихме за извънземни. 

  • В съня ми си бях вкъщи, бях се скарал с приятелката ми. И изведнъж този мъж се появи до мен. Разказах му какво не е наред и той каза, че ще ми помогне. След като се събудих, получих съобщение от приятелката си, тя казваше, че съжалява, че е мислила за скарването ни и иска да си ме върне. Мисля, че това беше мъжът, който помогна в тази тежка ситуация :).

  • Сънувах, че докато съм в час по география, този мъж показва към картата на Азия. Два пъти му извиках, че сме в Америка. Той, изглежда, ме игнорира. След това извади GPS и въведе някакви координати. Отидох на мястото, което се оказа газ станция. От телевизора в станцията разбрах, че в сградата на университета, в която съм бил, е имало бомбена експлозия. Тогава се събудих, чудейки се дали той е поставил бомбата, или е бил там, за да ме спаси.

  • Той излезе от огледало в оранжева стая и протегна ръка към мен, искайки помощ, а аз се изплаших и побягнах, исках да му помогна, наистина, не знам защо избягах...

А вие, сънували ли сте този мъж?