Често възприемаме сватбения ден като най-щастливия ден в живота на булките и младоженците, но се оказва, че за някои дами преживявяането било точно обратното.

Ние от Dama.bg открихме историите на тези 4 жени, чиито сватби са е превърнали в истински кошмар. Тези дами си дават сметка, че понякога очакванията и напрежението могат да помрачат най-специалния ден за всяка двойка. Техните истории ни карат да се замислим, че съществува опасност това прекрасно и романтично събитие да се превърне в представление, в което булката, вместо да се забавлява, се тревожи дали всичко минава перфектно. Сега те разсъждават върху разочарованието от специалния ден и това ги кара да преосмислят браковете си. Ето защо за тези булки сватбеният ден се е оказал най-лошият ден в живота им.

 

1. „Влизайки в хотелската стая, разбрах, че не съм си прекарала добре нито за миг. Почувствах тоталния провал.”

Лаура споделя, че е очаквала да се чувства щастлива след като си казва „ДА” с любимия, но първото нещо, което направила, когато легнала до съпруга си, било да избухне в сълзи. Големият ден трябвало да е един от най-важните мигове в живота ѝ, а се оказал изключително стресиращ.

Част от проблема бил мащабът на сватбата – 180 души, повечето от които Лаура и любимият ѝ не били виждали от над година. „Преди да тръгна към олтара, почти получих нервен срив от мисълта, че ще се появя пред тези хора, облечена в огромна бяла рокля, а ние дори не сме си говорили от толкова много време”.

Освен това, когато вече получила шанс да говори с гостите си, цялото ѝ съзнание било ангажирано с това, да се увери, че всичко е наред и всички се чувстват добре. Така тя забравила да провери дали самата тя се чувства добре и да се наслади на момента.

 

2. „Изхарчихме всичките си спестявания за една вечер, която дори не беше весела.”

Заедно с напрежението от големия ден, Венеция била подложена и на натиск от страна на родителите си. Те се бъркали в целия процес по планиране на сватбата. Искали всичко да е перфектно, независимо колко ще струва.

„Ние платихме всичко, но родителите ми настояваха да прегледат списъка с гости, да видят как са формулирани поканите, каква ще е роклята ми, какво обслужване сме предвидили. Дори искаха сестра ми задължително да ми е шаферка.” Дори след цялото детайлно планиране, вечерта не минала никак приято. Речта на тъста била ужасна, а булката се чувствала под стрес през цялото време.

Въпреки че Венеция и съпругът ѝ се радват на щастлив брак, тя съжалява, че е похарчила цяло състояние за сватба, която изобщо не ѝ е харесала.

 

3. „Независимо как се разпределя работата, в повечето време на жените се казва, че трябва да са напълно погълнати от организацията на „перфектния ден”.

Ема има подобен горчив опит. Вследствие на това тя изобщо не успява да се наслади на деня, който уж е посветен на нейното щастие. Тя хвърля малко светлина върху постфеминизма. Когато става дума за брак, жените получават пълна свобода. Все пак върху тях пада отговорността да създадат перфектния сватбен ден. Това поставя огромна доза напрежение върху крехките им плещи.

Ема споделя, че докато за повечето жени сватбеният им ден е най-хубавия ден в живота им, за нея той не влиза дори в топ 10.

 

4. Седмицата преди големия ден ме направи много тревожна – тялото ми казваше, че нищо не е наред.

Лила се среща с проблем, който вече е имала в минало. Като ученичка тя имала проблеми с храненето – страдала от булимия. Въпреки че го е преодоляла, тя усетила, че стресът покрай сватбата застрашава да я върне към проблема.

Семейството ѝ било наясно със ситуацията и всички били много внимателни, но в някои моменти тя все пак се чувствала некомфортно. Такива моменти били например, когато дизайнерът на роклята намекнал, че тя със сигурност ще отслабне до сватбата или когато майка ѝ взела парче торта от ръцете ѝ седмица преди сватбата.