Очарованието на всяка жена се крие не само в красотата и държанието ѝ, но също така и в нейната непредсказуемост. Всяка дама иска да изглежда добре, а най-лесният начин да го постигне, е като обърнем специално внимание на най-красивия ни аксесоар – косата.

В днешно време смяната на цвета на косата е съвсем нормална стъпка, която дава увереност, допълнителна доза самочувствие и е в състояние напълно да трансформира визията ни. Точно така, боядисването на косата може да бъде лесна, евтина и дори забавна процедура, която може да бъде направена у дома. Не ни вярваш? Ето как можеш да преобразиш косата си в домашни условия и с прекрасен резултат:

Избор на боя за коса

Тук не става дума за цвета, а за качеството на самата боя за коса. Със сигурност знаеш, че много от тях съдържат амоняк, който се отразява пагубно на косата. Ето защо нашият съвет е да се спреш на боя, която съдържа растителни и натурални пигменти, които не увреждат косата и скалпа.

 

Можеш да се довериш на Phytosolba Color – боя за коса, която се доверява на пигменти от природата и тинктурни растения за постигането на 100% покритие на белите коси, дълготрайност на цвета, както и грижа за косата.

Натуралните съставки в боята за коса гарантират не само прекрасен цвят, но и дават на косата необходимата хидратация и защита, за да бъде жизнена и бляскава.

Избор на цвят

Най-сигурният начин да си сигурна в избора си на цвят е с помощта на цветовата таблица на всяка кутия. По този начин ще знаеш колко по-светъл или по-тъмен е избраният от теб цвят спрямо останалите.

Не забравяй, че изкуственото осветление в повечето магазини може да промени нюанса на цвета. Затова те съветваме да погледнеш таблицата с цветовете на дневна, но не и на слънчева светлина.

Тип коса

Къдрава, фина, гъста, права – типът коса има значение, когато се боядисваш. Например, тънката коса не абсорбира лесно цвета, което означава, че той ще бъде малко по-топъл от този, който очакваш.

Спазвай златното правило – ако косата ти е къдрава или чуплива, избери цвят, който е малко по-светъл от планирания; ако косата ти е тънка и права, избери цвят, който е един нюанс по-тъмен от желаното.

Боята за коса PhytoSolba Color съдържа натурални растителни пигменти от кореопсис, брош, индийско дърво, жълтуга и бразилско дърво, които се грижат за наситен и красив цвят на косата.

Боядисване кичур по кичур

За да бъде цветът равномерен, те съветваме да разделиш косата на няколко секции. Правилото гласи, че боята за коса винаги трябва да се нанася отзад напред. По този начин боята ще действа най-дълго на косата на тила, която по правило е по-тъмна.

Ползата от шампоана

Ако краищата на косата ти са сухи, не ги боядисвай заедно с останалата част. Вместо това около 3 минути преди да я измиеш, добави няколко капки шампоан към останалата боя и боядисай краищата.

Минималното съдържание на амоняк в боята също гарантира, че тя ще бъде по-щадяща към косата. PhytoSolba Color съдържа само 2% процента амоняк, а също така осигурява на косата необходимата хидратация, благодарение на съдържание на протеини от соя, царевично масло, етерично масло от сладък портокал и акация Concinna, които се грижат косата да бъде защитена и хидратирана.

Не връзвай косата

Може би си виждала много жени, които връзват косата на кок, докато я боядисват. Най-добре е косата да остане пусната, за да бъде равномерно боядисана.

Използвай балсам след боядисване

Ако не използваш балсам за боядисване, кутикулът остава отворен и боята за коса продължава да действа, което означава, че е възможно цветът да се промени.

В кутията за боя PhytoSolba Color ще откриеш специален балсам, който ще спомогне за затваряне на кутикула и за правилното хидратиране на косъма.

Вече си готова за следващата красива промяна.