Смятате ли, че лакът за нокти е просто ежедневна необхимост, която не прави впечатление на никого? А хрумвало ли ви е, че даден цвят на маникюра изпраща тайно послание на човека до вас? Без значение дали сте фен на модните тенденции при ноктите или пък залагате на добре познатото старо, трябва да имате предвид, че партньорът ви ще разбере посланието, което му изпращате именно чрез цвета и стила на лака за нокти.

Но преди да поговорим за различни цветове и тайните послания, които изпращат у хората, екипът на Dama.bg ще ви напомни каква трябва да бъде правилната грижа за всеки маникюр.

1. Полираните нокти не само изглеждат много по-добре, но и лакът върху тях се задържа много по-дълго. В случай, че се борите с чупещи се нокти, то редовното им полиране ще ги заздрави и ще спомогне за по-бързия им растеж.

2. Друго условие за красиви и лакирани нокти гласи, че лакът трябва да се поставя на 2 слоя. По този начин ще заздравите допълнително плочката на нокътя, а и ще сте спокойни, че цветът върху тях ще се задържи по-дълго.

3. Хидратирането и подхранването не е задължително условие само за красива кожа - тези правила важат с пълна сила и за ноктите. Съветът ни е да нанасяте редовно олио за кожички и нокти. Ако превърнете грижата и за зоната около ноктите в ежедневна рутина, цялостното състояние на ноктите и ръцете ви ще се подобри.

Вече знаете как да запазите маникюра си в идеално състояние. Идва ред да поговорим и за значението на цвета на лака за вашата половинка.

Животински принт

Ако искате да се отличите от тълпата, то лесно бихте могли да покажете дивата си страна, благодарение на маникюр с животински принт. Ярките и диви мотиви ще подскажат на мъжете отсреща, че сте забавна, но и доста непокорна.

Млечен сладолед

Млечните нюанси са изключително популярни и то особено през наближаващите топли месеци. Освен това те са и идеалният избор за първа среща, защото тези цветове разкриват вашата нежна и мила страна. Вие сте стилна жена, която не приема “не” за отговор!

Чувствено червено

Дамата в червено е силна, независима и готова да наруши правилата. Партньорът на срещата може да бъде сигурен, че ще бъде на нокти през цялото време.

Пастелно розово

Нежните розови цветове загатват, че сте дружелюбна, любяща и малко луда личност. Ако до срещата ви остават броени минути и все още не сте решили на какъв цвят да заложите, то розовият е чудесен избор. Нежният нюанс на розовото ще накара околните да ви възприемат като романтична и мила.

Метални отблясъци

Всяко момиче се нуждае от подобаващ блясък на ноктите. Бъдете дръзки и комбинирайте лака с метален ефект със смело червило и закачлива визия. А как ще ви възприемат околните? Няма съмнение, че металните лакове са отличен избор за смели дами, които не се боят да бъдат винаги различни и извън тълпата. 

Бебешко розово

Момичешката ви страна няма как да бъде показана по по-добър начин. Лаковете в бебешко розово са женствени и класически, което означава, че няма как да сбъркате с избора им. Заложете на тях, за да плените вашата половинка с интелект, красота и сдържаност.

Дръзко лилаво

Лилавият цвят обикновено се свързва с креативността. Такова е и посланието, което той изпраща – уверена и креативна личност, която е и изключително забавна компания за всяка среща.

Класическо черно

Черният цвят винаги е бил символ на непокорните и необуздани жени. Всъщност това схващане не е променено и до днес. Е, нека го кажем така - мъжът до вас със сигурност няма да бъде отегчен на срещата.

Винена наслада

Винено червеният цвят е подходящ за дами, които са изтънчени и стилни. Цветът често е предпочитан именно за романтични срещи, защото се определя като чувствен и съблазнителен.