Необходими продукти:
За основата:
- 100 г масло
- 25 г захар
- 1 жълтък
- 150 г брашно
- 50 г нарязани (смлени) бадеми
- 2 с. л. вода
За плънката:
- 200 г сирене рикота
- 125 г захар
- 1 яйце
- 1 белтък
Начин на приготвяне:
Размачкайте маслото със захарта. Прибавете смлените ядки. Добавете яйчения жълтък и няколко супени лъжици студена вода, а след това замесете тесто. Оформете топка, която покрийте с фолио и поставете в хладилника за 30 минути.
Разбийте внимателно яйчения белтък със захарта, добавете сиренето рикота и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Извадете тестото от хладилника и го разпределете с ръце върху формата и сложете в предварително загрята фурна за около 10 минути.
Върху готовата основа за тарта сложете плънката. Печете на 180-200 °C (около 45 минути), а след това охладете на стайна температура. Украсете с пресни плодове, листа от мента и пудра захар.