За да пробудите отмъстителността на Телеца, трябва доста да се постараете. У всеки Телец убеждението, че някой е мръсник се утвърждава само след щателно събиране на статистически сведения на тази тема. Затова неговото отмъщение е малко по-извратено, отколкото на Овена. По всяка вероятност основоположник на вендетата е представител именно на този знак, заедно със Скорпиона. Като правило отмъщението на Телеца се изразява в планомерно и неумолимо заприщване на всички шлюзове и канали на обидилия го.


Имат стремеж да са негласни законодатели за мода и вкусове.Това не значи, че са лидери. Въпросът е в друго - те просто винаги и по всякакъв повод имат тежко и много компетентно мнение. Затова на никого не натрапват новите хора и вкусове, а само одобряват или НЕ одобряват това, което внасят другите. Така че, ако се удостоите с отмъщението на Телеца, просто бъдете готови за това, че той категорично няма да ви одобрява винаги и навсякъде и докогато успее.

Това значи, че почти напълно ще успее да ви “вгорчи живота” и ще се окажете в изолация. Ако някой случайно се опита “да се застъпи” за вас, то Телеца и него ще “зачеркне” – и така напред до дванадесето коляно. Отгоре на всичко тези санкции почти не подлежат на подмяна.