Солиден гражданин, с поглед, вперен в основната цел и в парите, бавен, но много, много стабилен, артистичен и търпелив. Това е вашият началник Телец! Ако от Овена можете да очаквате фойерверки, при този началник ще вървите стъпка по стъпка нагоре към върха. Телецът със сигурност ще ви подложи на тежки професионални изпитания. На бас, че ще оцелеете, при това ще станете по-ефективен, решителен и изпълнен с енергия. Младите служители, както и онези, които търсят сигурност и стабилност, могат само да спечелят от началника Телец.

Този знак има инстинкт към парите. Това не означава, че задължително ще отхвърли дръзките ви идеи. Напротив! Този началник буквално надушва парите и ако вашият план е прагматичен, ще го приеме като свой собствен, а вие ще бъдете обезвъзмезден по достойнство, ако не веднага, то в подходящо време.

Началникът Телец никога не забравя полезния, интелигентен и лоялен служител или работник. Но трябва да сте наясно, че рискованите планове за бърза печалба няма да минат пред него. Той не взима прибързано решенията си, но след като веднъж е направил своя избор, ще го отстоява с цената на всичко. Затова заслужава доверие.

Изискана храна, красиви дрехи, музика, архитектура, градинарство и хубави жени (не задължително в този ред, разбира се) доставят радост на началника Телец. За съжаление понякога той може да бъде и мързелив, да говори за семейството си и да проявява онзи волски инат, който така добре характеризира знака му. Така че не се колебайте да го глезите. Едно е сигурно – той може да цени добрия служител, не би се разделил с него и винаги е готов да окаже съдействие в момент на криза.

Началникът Телец е точно това, от което имате нужда, в случай че се стремите към добро заплащане, сигурност на работното място, постепенно издигане в йерархията, добри съвети, честна игра, отлична храна, съчетани със сериозен труд.