Време да осъзнаем, че сме силни, смели, можещи. Време за ново начало...

На 12.01. в 13.15. настъпи първото за тази година пълнолуние в знака Рак. 

От древни времена първото пълнолуние на всяка година се нарича „Вълча луна”. Смята се, че името му е дадено от древните заради вълчия вой, който се носел над зимните полета през януари.

Вълкът е символ на безстрашието и свободата, на самостоятелността. В същото време, той има и тъмна, дива, непредсказуема страна. Именно тази „двуполюсност” е извор и на неговата сила.

Според древните хора „Вълчата луна” е времето, в което трябва да се свържем със своята дива и свободолюбива страна. Време да приемем и тъмната си страна – страховете си, грешките си, слабостите си. Без да се осъждаме. Вълкът ще ни помогне да се изправим срещу демоните в нас и да ги превъзмогнем.

Има един красив ритуал, който древните извършвали в тази нощ. Може да го опитате и вие: Седнете на някое усамотено място и затворете очи. Успокойте дишането. Успокойте мислите. Почувствайте присъствието на Вълка. Не се страхувайте. Не забравяйте – вие с него сте едно. Представете си как той бавно се приближава към вас. Гледате се в очите. Дъхът ви се слива. Не се страхувайте. Не забравяйте – вие с него сте едно. Той сяда, точно срещу вас. Гледа ви. Разбира ви. Вие му споделяте всичко, което ви тревожи. Не е нужно да говорите... Вие с него сте едно. Почувствайте силата и мъдростта му. Смелостта и решимостта му. Спокойствието му. Почувствайте как влизат във вените ви, как ви обновяват... Вие с него сте едно... Когато се усетите пречистени и обновени, сбогувайте се с Вълка. Вижте го как се отдалечава, отнасяйки със себе си вашите тревоги, страхове и съжаления. Вие оставате тук. За да започнете наново и начисто.

Ако искате да се свързвате с енергията на Вълка във всеки един момент, когато имате нужда от него, изберете си малък талисман. Той ще символизира връзката помежду ви. Всеки път, когато го докоснете или погледнете, ще знаете, че силата на Вълка е там, във вас, готова да ви помогне да се справите с всяко предизвикателство.