Склонността да се съобразяват само със собствените си нужди е характерна за много зодии. В нашия списък ще видите онези, които обичат себе си повече от всичко на света. Нека да разберем дали сте един от тези егоистични хора.

Лъв

Лъвовете оглавяват нашата класация – те са в челните редици сред егоистичните зодии. Лъвовете са амбициозни, смели, винаги са готови за решителна битка с несгодите и са склонни да заемат лидерски позиции. Поради тези причини те се вземат на сериозно и имат всички основания да се смятат за по-добри от другите. Лъвовете се обичат лудо, повече от другите зодии. В крайна сметка просто няма хора като тях.

Близнаци

Родените под знака на Близнаци, освен че са много нерешителни и прагматични, също не са свикнали да оставят чувствата и връзките си. В същото време Близнаците поставят себе си над всички останали. Особено когато става дума за ситуации, свързани с емоции, които не могат да контролират.

Овен

Овенът се свързва с ината. Безсмислено е да спорите с този представител на зодиакалния кръг, защото те винаги се опитват да наложат своя начин на мислене. Дори в ситуации, в които Овните грешат и го знаят, те все още активно извеждат идеите си на преден план. Тази не най-приятна черта е засенчена от прекомерна любов към себе си, което е още по-потискащо.

Стрелец

Стрелецът обича себе си във форма, която го отличава от другите зодиакални знаци. Има много развито самочувствие, което му позволява да преодолява всички несгоди. Стрелецът заема по-ниска позиция в класацията, но с чувство за самоуважение. Родените под тази звезда вярват в себе си и не се страхуват от чуждото мнение. Стрелците са склонни да мислят, че имат по-добри качества от другите.

Водолей

Водолеите винаги търсят баланс. Когато взема решение, той обмисля само това, което е най-добро за него, без много да се интересува от другите. Водолеят обича риска и често не мисли за другите. Той не се тревожи много какво може да им се случи. Водолеите заемат почетно място в списъка на онези, които безумно обичат себе си и правят всичко възможно, за да постигнат лично щастие.

Скорпион

Подобно на Водолея, Скорпионът поема рискове и не се тревожи много за това, което може да се случи. Действа бързо, много е внимателен към себе си и е уверен, че всяко решение е правилно. Скорпионът се стреми да успее във всички области, прекрачвайки другите, когато е необходимо.

Козирог

Родените под знака на Козирог се стремят към първенство, но поради добродушния си характер не винаги следват целта си, страхувайки се да навредят на другите. Козирозите обаче се променят в ситуации, когато се изисква по-ясна позиция. Козирозите обичат себе си и вярват в собствените си сили.

Дева

Оценката на нарцистичните признаци става по-мека към края. Девите търсят съвършенството, но не за сметка на другите. Тяхната нежна природа изглажда всеки ъгъл на скрит егоизъм, който се проявява само при определени обстоятелства.

Телец

Списъкът със зодиите, които обичат себе си повече от другите, на практика завършва със зодия Телец. Телецът постига лични цели, без да използва егоистични методи. Те са целеустремени и сдържани. Телецът обича себе си и малко други.

Везни

Везните са един от най-малко егоистичните знаци на зодиака. Те мечтаят да живеят в идеален свят, защото равенството и справедливостта са част от основните им ценности. Везните имат безкористен характер и винаги се опитват да доставят щастие на другите.