Всеки поне веднъж е чувал за езиците на любовта. И може би знаете, че всеки от нас естествено владее няколко езика, с които изразява обичта си към любимите хора. В същото време не е възможно някой да владее всичките 5 любовни езика. Според д-р Гари Чапман в книгата му „Петте любовни езика: Как да изразите сърдечна отдаденост към половинката си“, вашият любовен език е начинът на изразяване, чрез който показвате любовта си и предпочитате да получите любов от партньора си.

Всички ние използваме поне един от 5-те основни езика на любовта:

  • Получаване на подаръци
  • Качествено време
  • Думи за утвърждаване
  • Грижа/ преданост
  • Физическо докосване

Знаете ли, че докато имате свой собствен език на любовта, има определени любовни езици, които са трудни за разбиране и това са вашите скрити слабости? Повечето връзки се провалят именно заради тях.

Как тогава можете да разберете езика на любовта, който е вашата скрита слабост?

Този лесен визуален тест ще ви помогне. Просто погледнете картинката и отбележете кое е първото нещо, което виждате на нея. След това сверете резултатите по долу.

Ако сте видели първо:

Мъжът в червено

Най-слабият любовен език: качествено време

Цели 24 часа в деня не са ви достатъчни. Любовта е част от многобройните задачи, които имате. Разбира се, вие сте заети, но ако се срещате с човек, чийто език на любовта е качествено време, тогава ще го загубите, ако не можете да отделяте време за него поне няколко часа седмично.

Мъжът на колене

Най-слабият език на любовта: грижа/ преданост

Можете да покажете на партньора си какво искате, без да го карате насила, като правите нещата, които искате той да прави вместо вас. Показвайки му, че жестовете на грижа или преданост са важни за вас като ги правите за него, ще го подтикнете да започне да ги прави за вас.

Скритото лице

Най-слабият език на любовта: думи на утвърждение

Страхувате се, че партньорът ви може да ви помисли за слаби и да ви напусне, защото тайно жадувате за утвърдителни думи от него. Но трябва да се възползвате от шанса. В момента, в който партньорът ви разбере, че имате нужда от постоянна подкрепа зад воала на силата си, той ще се гордее, че е тази подкрепа и двамата ще се сближите.

Хората в сенките

Най-слабият език на любовта: получаване на подаръци и физическо докосване

Добре, значи вероятно имате две слабости, след като видяхте хората в сенките. Но няма за какво да се притеснявате. Не е нужно да се страхувате от физическо докосване. Да хванете някого за ръка докато се разхождате или да го прегърнете, когато се видите, просто показва вашата любов.
Ако езикът на любовта на партньора ви е да получава подаръци, също няма причина за паника. Малък жест за любов като цветя или шоколад може да направи чудеса. Всичко, което трябва да му покажете, е, че ви е грижа.